Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Θ. Φωτίου: Παράδειγμα το μοντέλο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Παράδειγμα το μοντέλο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα

«Για εμάς που ζήσαμε την κρίση, χάνοντας το 25% του ΑΕΠ και μαζί χιλιάδες θέσεις εργασίας, και βιώσαμε φαινόμενα ακήρυχτου πολέμου, το μοντέλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας αποτελεί εναλλακτική λύση στη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας», ανέφερε από τη Νέα Υόρκη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

Η κ. Φωτίου σε ομιλία της για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσίασε τις θεσμικές αλλαγές και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός μετά τη ψήφιση του νομικού πλαισίου το 2016, δημιουργήθηκαν εκατοντάδες φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας με αποτέλεσμα σήμερα να είναι καταγεγραμμένες στο Μητρώο 1.200 σχήματα κοινωνικής οικονομίας.

«Το μοντέλο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας που ακολουθούμε στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες, καθώς, όπως είπε η κ. Φωτίου, «έλαβε θετικές κριτικές από τους εκπροσώπους των χωρών που συμμετείχαν στη συζήτηση για την Κοινωνική οικονομία, στα πλαίσια της ετήσιας γενικής συνέλευση του ΟΗΕ».

«Πλέον η Διεθνής Κοινότητας αναγνωρίζει την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», κατέληξε η κ. Φωτίου διότι όπως σημείωσε όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η Κοινωνική Οικονομία μπορεί να συμβάλει στη μείωση των  κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL