Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αγκάλιασε τις εκδηλώσεις του ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αγκάλιασε τις εκδηλώσεις του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: «Οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες αποτελούν κοινό αγαθό καθολικού χαρακτήρα και η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα συνεχίσει να εργάζεται για την προετοιμασία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου φορέα συγκοινωνιών, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών» τονίζει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων στις εκδηλώσεις του Οργανισμού που έγιναν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Τίποτε δεν έκλεισε ακόμη με τα ΚΤΕΛ

Αναφορικά με τη φημολογούμενη συνεργασία του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ για κάποια μακρινά δρομολόγια, στελέχη του Οργανισμού υποστηρίζουν πως ναι μεν βρίσκεται σε εξέλιξη (με πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών) μια συζήτηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά αυτή δεν έχει καταλήξει ακόμη. Παρά ταύτα, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης, με δηλώσεις του στον Real FM 107,1, άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα επιστρέψουν στα ΚΤΕΛ τα δρομολόγια που εκτελούσαν εντός του Νομού Θεσσαλονίκης σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά έως το 2003 και τα οποία τώρα καλύπτει ο ΟΑΣΘ. «Ο ΟΑΣΘ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στο έργο που του έχει ανατεθεί από το 2003. Μιλάμε για δρομολόγια της τάξεως ακόμη και 80 χλμ., όπως η Ευαγγελίστρια και χωριά της Επαρχίας Λαγκαδά, που θεωρούνται αστικές συγκοινωνίες. Λόγω εμπειρίας θα κάνουμε το έργο καλύτερα» υποστήριξε και τόνισε ότι η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει στο 1 ευρώ. «Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο. Τα ΚΤΕΛ θα είναι έτοιμα σε δύο μήνες, ενώ θα απεμπλακούν δεκαεπτά λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Το κόστος ανά χιλιόμετρο θα μειωθεί στο μισό» πρόσθεσε ο Στ. Τσόλης.

Ενημέρωση του κόσμου

Το σαββατοκύριακο ο ΟΑΣΘ είχε την ευκαιρία, μέσα από τη δράση που διοργάνωσε υπό το γενικό τίτλο «Αφήνω το αυτοκίνητό μου στο σπίτι», να επικοινωνήσει με τους πολίτες και να προωθήσει τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας, αλλά και εναλλακτικών και ήπιων τρόπων μετακίνησης, όπως για παράδειγμα το ποδήλατο. Στο πλαίσιο αυτό εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και στην περιοχή του Λευκού Πύργου και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, ενώ το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου τα λεωφορεία μετέφεραν δωρεάν τον κόσμο. Επίσης, υπολογίζεται ότι πάνω από πεντακόσιοι επιβάτες χρησιμοποίησαν δωρεάν το λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής 50, που διέρχεται από τα δεκατέσσερα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Ο ΟΑΣΘ συμμετείχε και στη διαδημοτική δράση «Πρόκληση κοινωνικής ποδηλασίας», που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου, με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις, προσφέροντας στους ποδηλάτες επιπλέον τριάντα δωρεάν κάρτες απεριόριστων διαδρομών. Εκατοντάδες πολίτες δήλωσαν επίσης συμμετοχή για την κλήρωση των τριάντα δωρεάν μηνιαίων καρτών απεριόριστων διαδρομών, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (27 Σεπτεμβρίου 2018). Την ίδια ημέρα, και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο ΟΑΣΘ, θα ξεκινήσει και η διάθεση των μαθητικών δελτίων (πάσο) για το σχολικό έτος 2018-2019, τα οποία, έπειτα από σχετική απόφαση της διοίκησης, διατίθενται πλέον δωρεάν στους δικαιούχους μαθητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL