Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ.Χαρίτσης: Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση

Eurokinissi

«Έγινε μία πλήρης καταγραφή των ανοιχτών θεμάτων και συμφωνήσαμε τις επόμενες ημέρες, να δούμε εκείνα που αφορούν στους συμβασιούχους και τις προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, που πρέπει να επιταχυνθούν» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

«Το προηγούμενο διάστημα, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, έγινε μία σοβαρή προσπάθεια έτσι ώστε, σταδιακά, να αρθούν πολλές αδικίες του παρελθόντος, κυρίως σε ό,τι αφορά το εργασιακό καθεστώς. Αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «έγινε μία πλήρης καταγραφή των ανοιχτών θεμάτων και συμφωνήσαμε τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως την ερχόμενη τη Δευτέρα, να δούμε εκείνα που επείγουν και αφορούν στους συμβασιούχους και τις προκηρύξεις προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, που πρέπει να επιταχυνθούν. Θα τα δούμε από κοινού και θα έχουμε και τις ανάλογες επαφές που πρέπει με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι ανάγκες στους Δήμους όλης της χώρας είναι πολύ μεγάλες. Η κυβέρνηση έχει πάρει την πρωτοβουλία για νέες προσλήψεις στους δήμους μετά από πολλά χρόνια και τη σταδιακή κάλυψη των κενών, σε αντίθεση με αυτά που ακούμε από άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως η επαναφορά του 1/5, στις προσλήψεις/αποχωρήσεις».

«Νομίζω ότι είναι προς όφελος των ίδιων των δήμων αλλά και των εργαζόμενων. Θα εργαστούμε μαζί τους το επόμενο διάστημα για να λύσουμε όλα τα προβλήματα» σημείωσε ολοκληρώνοντας ο Αλέξης Χαρίτσης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο