Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Διοίκηση και εργαζόμενοι απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη: / Διοίκηση και εργαζόμενοι σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει δημόσιος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διοίκηση και εργαζόμενοι απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη: / Διοίκηση και εργαζόμενοι σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει δημόσιος

Θεσσαλονίκη: "Οι 'κομματικοί κηφήνες', στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν εξοικονομήσει σε ένα χρόνο 45 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο», όταν "οι 'άριστες μέλισσες' της Ν.Δ. ρουφούσαν για χρόνια το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού" σχολίασε μεταξύ άλλων χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

Συμμέτοχος στο διαχρονικό "σκάνδαλο"

Ερωτηθείς για τα απαξιωτικά έως υβριστικά σχόλια του προέδρου της Ν.Δ. για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ο κ. Παναγιωτίδης θύμισε ότι η Ν.Δ. και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης φρόντιζαν για τη διαιώνιση του διαχρονικού «σκανδάλου» του κρατικοδίαιτου ΟΑΣΘ. Τόνισε ότι οι προηγούμενοι εκλεκτοί της Ν.Δ. διοικούντες "πήραν 2,5 δισ. από το 1990 και άφησαν τον οργανισμό με χρέη 150 εκατ. ευρώ» και πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις "δεν έκαναν ποτέ κανέναν έλεγχο για τους ισολογισμούς της εταιρείας".

"Δεν απαίτησε η κυβέρνησή του (σ.σ.: του Κυρ. Μητσοτάκη) την ανανέωση του στόλου, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει» υπενθύμισε υποστηρίζοντας πως όλα αυτά «έγιναν διότι το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ δεν είναι μόνο οικονομικό και διαχειριστικό, αλλά είναι κατά βάση πολιτικό». «Ψηφίζανε νόμους και παροχές στους ημετέρους και οι άλλοι (σ.σ.: οι διοικούντες τον ΟΑΣΘ) προσλαμβάνανε κομματικούς τους φίλους. Μην ξεχνάμε τα ραβασάκια των βουλευτών της Ν.Δ. για τους διορισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τουλάχιστον τριπλάσιο κόμιστρο θα επιβάλλουν ιδιώτες

Υπενθύμισε ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε έναν απαρχαιωμένο στόλο και μόλις 245 λεωφορεία ικανά να κυκλοφορούν στους δρόμους καθημερινά και πως σήμερα αυτά αυξήθηκαν στα 430-440 λεωφορεία, ενώ εξασφαλίστηκαν οι 2.500 θέσεις εργασίας, καθώς και η μετακίνηση των πολιτών. Ο ίδιος χαρακτήρισε απειλή τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα το σύστημα των συγκοινωνιών να καταρρεύσει.

«Ξέρει κάτι και δεν μας το λέει; Είναι μήπως η συνέχεια του πολέμου που δέχονται η διοίκηση και ο κρατικός ΟΑΣΘ από διάφορα κέντρα μέσα και έξω από τον ΟΑΣΘ;» διερωτήθηκε ο κ. Παναγιωτίδης, για να επισημάνει πως «το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΟΑΣΘ δεν θα καταρρεύσει, θα παραμείνει κρατικός, ενώ υπάρχει σχέδιο για να μπορέσει να δυναμώσει τη λειτουργία του και να έρθει σε μια νέα εποχή».

Σχετικά με τη νέα ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, που προκρίνει στο πρόγραμμά του ο κ. Μητσοτάκης, σχολίασε ότι για να μπορέσει ένας ιδιώτης να αναλάβει τον ΟΑΣΘ και να «βγει» οικονομικά «θα πρέπει να ανέβει το κόμιστρο σε 3,80 ευρώ από το ένα ευρώ που είναι σήμερα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας και αυτός στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε «αδιανόητο» να ενταχθούν οι συγκοινωνίες ξανά στον ιδιωτικό τομέα, ενώ διεμήνυσε ότι «οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και το έχουμε αποδείξει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL