Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.4°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.6°C
1 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C22.8°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες μικρής έντασης
25 °C
24.1°C24.9°C
0 BF 36%
Η μνήμη του Παύλου είναι ζωντανή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η μνήμη του Παύλου είναι ζωντανή

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του από το οπλισμένο χέρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, η μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι ακόμα ζωντανή και αυτό αποδείχθηκε κατά τη χθεσινή μαζική πορεία, που ξεκίνησε το απόγευμα από το σημείο της δολοφονίας, όπου βρίσκεται πια το μνημείο του, έως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Το "παρών" έδωσαν αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και όσοι πολίτες θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Killah P.

Στην κεφαλή της πορείας, όπως κάθε χρόνο, βρέθηκε το πανό της οικογένειας Φύσσα με τη μητέρα του Μάγδα Φύσσα και τον πατέρα του. Η Μάγδα Φύσσα έφτασε στο σημείο όπου πριν από πέντε χρόνια έπεσε νεκρός ο γιος της Παύλος, χάιδεψε το μνημείο -όπου πολλοί πολίτες είχαν αφήσει λουλούδια- και εμφανώς συγκινημένη άναψε ένα κεράκι.

«Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος στάθηκε όρθιος και κοίταξε 'το Τέρας' στα μάτια, αποδεικνύοντας ότι ο φόβος και η ελευθερία είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμερα στεκόμαστε κι εμείς ακόμα εδώ, ακλόνητοι, απέναντι στους χρυσαυγίτες δολοφόνους του, που προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι είναι ένα δήθεν 'νόμιμο' πολιτικό κόμμα και όχι μια νεοναζιστική οργάνωση με μόνο στόχο να κατασπαράξει όποιον φαντασιώνεται ως εχθρό της, σε συνέχεια των ιδεολογικών της προγόνων» γράφει η οικογένεια Φύσσα σε χθεσινή της ανακοίνωση τονίζοντας ότι "θα παλέψουμε ώς το τέλος για να μην παραδοθεί η γειτονιά του Παύλου στους δολοφόνους του".

Ακολούθησε η πορεία μέσα από τους δρόμους του Κερατσινίου και της Νίκαιας, με ανθρώπους να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και να φωνάζουν "μπράβο" στη μαζική πορεία. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είχε στηθεί αστυνομικός φραγμός με κλούβες. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία είχαμε ένταση με μολότοφ στις οποίες απάντησαν με χημικά οι αστυνομικοί.

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, χθες το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα ατόμων του αναρχικού χώρου, μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν την ομάδα κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL