Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Στο αντάρτικο βγαίνει ο Γ. Πατουλής διεκδικώντας στον δήμο Αθηναίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο αντάρτικο βγαίνει ο Γ. Πατουλής διεκδικώντας στον δήμο Αθηναίων

Το αντάρτικο επιλέγει ο “γαλάζιος” δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλης ανακοινώνοντας τελικώς την κάθοδό του στον δήμο Αθηναίων και βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν είτε υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, είτε να αξιοποιεί τον Όμιλο “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά” ως πυρήνα για ίδρυση νέου κόμματος.

“Δεν είναι στις προθέσεις μου η δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος”, σχολίασε ο Γ. Πατούλης μέσω ανακοίνωσή τους του είχε το σήμα της ΚΕΔΕ. Άλλωστε, η χρήση πολλαπλών ιδιοτήτων του είναι κάτι που -αντιθεσμικά- συνηθίζει ο “γαλάζιος” πρόεδρος. “Τον προσεχή Μάιο θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αθήνα, υπηρετώντας το μοντέλο της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης, το οποίο σήμερα ασκείται στρεβλά, αλλά θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες του θεσμού, της χώρας και των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών”, είπε ο Γ. Πατούλης μεταφέροντας το πάγιο αίτημα όσων έχουν καθίσει στον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας για μητροπολιτική διακυβέρνηση.

“Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το σενάριο περί δημιουργίας κόμματος από πλευράς μου εκφράζει τις απόψεις όσων το διακινούν, αλλά δεν με αντιπροσωπεύουν”, είπε διαψεύδοντας τις εικασίες που κατά περιόδους διακινούνται από την ίδια τη ΝΔ και από πρόσωπα, τα οποία προκρίνουν την κάθοδο του Κ. Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων.

Άλλωστε, όπως πληροφορούμαστε ο Γ. Πατούλης εξέταζε σοβαρά να υποχωρήσει από την διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων και να προσανατολιστεί για την κάθοδό του στην περιφέρεια Αττικής απέναντι στον Γ. Σγουρό. Όμως, την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ανέκοψε το σενάριο που διακίνησε στα τέλη Αυγούστου το επιτελείο Μητσοτάκη ότι θα προτιμούσε υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, τον επίσης “γαλάζιο” Ανδρ. Παχατουρίδη, που είναι επί χρόνια δήμαρχος Περιστερίου.

Οι κρυφές διαβουλεύσεις με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη τελικώς απέβησαν άκαρπες για τον Γ. Πατούλη. Πληροφορούμαστε, μάλιστα, ότι η τελευταία συνάντηση – διαβούλευση ήταν και θυελλώδης με τον Κυρ. Μητσοτάκη να κρατά κρυφή ατζέντα. Από την πλευρά του, ο Γ. Πατούλης φέρεται να ζητούσε να σταματήσουν οι διαρροές, που έφθειραν την εικόνα του, αξιώνοντας να υπάρξει συμφωνία ώστε να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής με την στήριξη του “γαλάζιου” κομματικού μηχανισμού. Μετά την αρνητική για τον ίδιον εξέλιξη, συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι η επιλογή καθόδου στον δήμο Αθηναίων είναι “μονόδρομος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL