Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Τον είχαν στοχοποιήσει εδώ και καιρό / Ενέδρα χρυσαυγιτών σε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον είχαν στοχοποιήσει εδώ και καιρό / Ενέδρα χρυσαυγιτών σε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ώρες πριν από τη συναυλία του Σαββάτου για την συμπλήρωση 5 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μια νέα ενέδρα χρυσαυγιτών έστειλε στο νοσοκομείο τον 28χρονο Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγ. Παπαμιχαήλ γρονθοκοπήθηκε άγρια από δύο δράστες που φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής αφού κατέβηκε από το πλοίο ερχόμενος από τη Σαλαμίνα για να παρακολουθήσει τη συναυλία που διοργάνωσε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα στα Λιπάσματα του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επίθεση έγινε γύρω στις 6.30 το απόγευμα στον χώρο όπου βρίσκονται οι στάσεις των λεωφορείων στο Πέραμα. Η έρευνα βρίσκεται, κατά τις ίδιες πηγές, στο στάδιο της προανάκρισης, με την αστυνομία να αναζητεί μάρτυρες και υλικό.

Για «ενέδρα» εις βάρος του καθώς είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης και της συμμετοχής του στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου.

Ο Σ. Αλεξίου τόνισε ότι η επίθεση σε βάρος του συντρόφου τους κράτησε περίπου δύο λεπτά, σχεδόν με το που κατέβηκε από το πλοίο με το οποίο ταξίδεψε από τη Σαλαμίνα.

Σημείωσε πως οι χρυσαυγίτες τράπηκαν σε φυγή εξαιτίας των παρευρισκόμενων στο σημείο και έτσι ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ γλίτωσε και δεν χτυπήθηκε χειρότερα. Οι δράστες καθώς τον γρονθοκοπούσαν φώναζαν ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται παντού, στον Πειραιά, στο Πέραμα, στη Σαλαμίνα, και απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν, ανέφερε ο Σ. Αλεξίου.

Σημειώνεται ότι ο Β. Παπαμιχαήλ είχε κυνηγηθεί και απειληθεί στο παρελθόν από χρυσαυγίτες στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Θυμίζουμε επίσης ότι και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σαλαμίνα έχουν δεχθεί μέσα στο 2018 ήδη δύο επιθέσεις. Η πρώτη σημειώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου από τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές, με τους δράστες να βανδαλίζουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με ναζιστικά σύμβολα, και η δεύτερη στις 25 Αυγούστου, όταν 5-6 κουκουλοφόροι με μηχανές πέταξαν βόμβες μολότωφ στα γραφεία όταν ήταν κλειστά.

Ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στο πλευρό του έσπευσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Γεωργαντάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL