Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Ρύθμιση για πρόσθετες δαπάνες μισθοδοσίας στους παιδικούς σταθμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρύθμιση για πρόσθετες δαπάνες μισθοδοσίας στους παιδικούς σταθμούς

Με νέα ρύθμιση, οι πληρωμές για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, που υποχρεούνται να εκτελέσουν οι δήμοι για την κάλυψη μισθολογικής δαπάνης και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μπορεί να γίνουν από τα ίδια έσοδά τους. Η ρύθμιση έρχεται να καλύψει τυχόν αυξημένες δαπάνες.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, “οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων που απασχολείται με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στη δράση ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’ καλύπτονται και για τον ετήσιο κύκλο 2018-2019 από κάθε είδους τακτικά ή έκτακτα ανειδίκευτα έσοδα αυτών, εφ’ όσον η χρηματοδότηση της εν λόγω δράσης δεν επαρκεί”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Θ. Γκοτσόπουλος, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές προς τους δήμους για το πρόγραμμα από την πλευρά της ΕΕΤΑΑ. “Η ρύθμιση ήρθε για να καλυφθούν κενά χρηματοδότησης όταν η διοίκηση του δήμου ή του νομικού προσώπου του δήμου στον οποίον ανήκει ο παιδικός σταθμός δεν έχει αποστείλει έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στην εταιρεία για να μπορούν να εκτελεστούν οι πληρωμές”, σημείωσε ο Θ. Γκοτσόπουλος.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δεύτερη κατανομή των κουπονιών (voucher) για δωρεάν φιλοξενία. Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί 94.000 κουπόνια και αναμένεται να δοθούν τα υπόλοιπα έως τον αριθμό των 125.000 - 126.000 με την ανακατανομή που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

“Το πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει δύο φάσεις. Σε μία εβδομάδα θα ανοίξει η δεύτερη φάση. Σε αυτήν, έχουμε πει κατηγορηματικά ότι όλες οι υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών -είτε δήμων, είτε ιδιωτικών - θα καλυφθούν με voucher. Άρα, ουδείς λόγος ανησυχίας” ενημέρωσε (ρ/σ Realfm 97,8) η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Κάνοντας σύγκριση μεταξύ των κουπονιών που δόθηκαν έως σήμερα είπε: “Το 2015 εμείς παραλάβαμε 80.000 θέσεις voucher και δώσαμε πέρυσι 120.000 θέσεις, καταγράφοντας αύξηση 50% σε συνθήκες ασφυξίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL