Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ / Θ. Γκοτσόπουλος: Θα καλυφθούν όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ / Θ. Γκοτσόπουλος: Θα καλυφθούν όλα τα παιδιά των πυρόπληκτων

Τη διαβεβαίωση ότι έως και 31.000 περισσότερα παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” δίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (EETAA) Θ. Γκοτσόπουλος. Ταυτόχρονα, καθησυχάζει τους γονείς που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές Μαραθώνα, Ραφήνας - Πικερμίου, Μεγάρων και Λουτρακίου και έχουν υποβάλει αίτηση ότι όλα τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στις δομές.

Δίνοντας βαρύτητα στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών, το Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ έλαβε σχετική απόφαση με την οποία προτείνει το σύνολο των παιδιών που προέρχονται από τους τέσσερις δήμους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά (Μαραθώνα, Ραφήνα - Πικέρμι, Μέγαρα, Λουτράκι), να πάρουν κουπόνι (voucher), έστω και αν οι φάκελοί τους είναι ελλιπείς. Όπως διευκρινίζει ο Θ. Γκοτσόπουλος τα 1.686 βρέφη, νήπια, παιδιά θα πάρουν voucher, ενώ απορρίφθηκαν μόνον 96, εξαιτίας ανυπέρβλητων τυπικών εμποδίων ήτοι οικογένειες με υψηλά εισοδήματα. “Προκειμένου όμως να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να γίνει τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία και θα εκδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου έτσι ώστε να καλυφθούν όλοι” σημειώνει.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι στις δομές παιδικής φροντίδας πανελλαδικά φιλοξενήθηκαν 118.353 παιδιά εκ των οποίων 92.231 από την πρώτη κατανομή και από τη δεύτερη κατανομή στα 26.122. Φέτος, στην πρώτη κατανομή έχουν μοιραστεί 93.997 κουπόνια και εκτιμάται ότι στη δεύτερη κατανομή που θα γίνει θα καλυφθούν περί τις 30 - 31.000 θέσεις.

Επανερχόμενος στο θέμα που ανέκυψε για τον αριθμό των παιδιών που μένουν εκτός δομών λόγω του ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενημέρωσε με επιστολή του τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου για τα αιτήματα του αυτοδιοικητικού οργάνου, που μεταξύ άλλων ζητάει την φιλοξενία όλων των παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με την προϋπόθεση την άρση του περιορισμού του 70% των θέσεων που θα είναι επιδοτούμενες από το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL