Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ημιτελής δρόμος προς Βουλγαρία από Κομοτηνή έως Μακάσα

Χθες το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από 18 χρόνια από την πρώτη υπογραφή ο δρόμος που συνδέει την Κομοτηνή με τη Μακάσα της Βουλγαρίας.

Χθες το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από 18 χρόνια από την πρώτη υπογραφή ο δρόμος που συνδέει την Κομοτηνή με τη Μακάσα της Βουλγαρίας. Δρόμος που, όπως φάνηκε οι Βούλγαροι τον περίμεναν, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα από τη μεριά της Βουλγαρίας που περίμεναν να μπουν στην Ελλάδα έφταναν σε βάθος 4 χιλιομέτρων.

Μπορεί ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Σ. Σιμόπουλος να ανέπεμψαν ύμνους προς την κυβέρνηση, λησμόνησαν όμως να πουν ότι ο δρόμος είναι ημιτελής από τη μεριά της Ελλάδας, αλλά και ότι οι εργαζόμενοι που δούλεψαν νύχτα - μέρα είναι εδώ και 7 μήνες απλήρωτοι. Αυτά τα ζητήματα ανέδειξαν τόσο ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου όσο και ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Ο Τάκης Χαρίτου έκανε λόγο για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή είχαν υποστηρίξει το άνοιγμα προς τη Βουλγαρία, όταν, όπως είπε συντηρητικές και φοβικές δυνάμεις ήταν απέναντι. Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας του δρόμου, γιατί πολύ απλά δεν έχει ολοκληρωθεί, γι' αυτό άλλωστε θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα μέχρι 3,5 τόνους, αλλά τόνισε επίσης και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Σημείωσε επίσης ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι πανάκεια και τόνισε πως οι υφεσιακές πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα μας είναι υπεύθυνες και για τα προβλήματα της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας και σημείωσε πως μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ανατρέψει αυτή την οικονομική πολιτική μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και για την τοπική οικονομία, αλλά και θα επιτρέψει η νέα σύνδεση με τη Βουλγαρία να αναδείξει όλα τα θετικά της.

Επειδή μπήκαμε και μέσα στη Βουλγαρία, είδαμε και το πρώτο ελληνικό πολυκατάστημα, με τιμές Βουλγαρίας βεβαίως. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαίνεται ότι οι Βούλγαροι περίμεναν πολύ αυτό το άνοιγμα, όχι μόνο προς την Κομοτηνή, αλλά και προς τη θάλασσα. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς δεν έχουμε τις υποδομές για να τους υποδεχτούμε.
 

Δείτε όλα τα σχόλια