Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Όλγα Γεροβασίλη: Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί λαϊκό δικαίωμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλγα Γεροβασίλη: Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί λαϊκό δικαίωμα

Το εγκώμιο του Ν. Τόσκα έπλεξε ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μιλώντας για το έργο του και τονίζοντας ότι ο Ν. Τόσκας θα έπρεπε να υποδεχθεί τις νέες υπουργούς. Έστρεψε παράλληλα τα βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι "δεν είναι προνομιακό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης η Ελληνική Αστυνομία ούτε το Πυροσβεστικό Σώμα". Σημείωσε μάλιστα ότι "όποιοι το κάνουν αναλαμβάνουν την ευθύνη της υπονόμευσής τους".

Στρεφόμενος προς τους αστυνομικούς και πυροσβέστες είπε ότι θα πρέπει να "εξακολουθήσουν να κάνουν αυτό που πρέπει". Χαρακτήρισε τυχερές τις Όλ. Γεροβασίλη και Κατ. Παπακώστα και όσους έχουν κυβερνητικό πόστο, "διότι αυτό το νέο ξεκίνημα συμπίπτει με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, την οποία σηματοδοτεί η έξοδος από το τελευταίο μνημονιακό πρόγραμμα".

Αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, επεσήμανε ότι "η κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούν", προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα που οδήγησαν στην οικιστική αναρχία που συνέβαλε καθοριστικά στην τραγωδία και αναρωτήθηκε αν όσοι "προσπαθούν να 'κερδοσκοπήσουν' και να κάνουν πολιτική πάνω σε αυτούς που έχασαν τις ζωές τους" θα κάνουν κάτι ανάλογο.

Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πρώτη φορά γυναίκα αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και τόνισε ότι δεν τη φοβίζουν οι προκλήσεις.

"Γένους θηλυκού είναι η δημοκρατία, η εμβάθυνση της οποίας είμαι απολύτως πεισμένη πως είναι ο ασφαλέστερος τρόπος δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των πολιτών" σημείωσε και επεσήμανε ότι "η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί και κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα".

"Η χώρα μας, παρά τη μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ έως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία από τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας" ανέφερε και στρεφόμενη προς τη νέα υφυπουργό δήλωσε βέβαιη ότι η συνεργασία τους θα φέρει αποτελέσματα.

Η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε ότι "η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση για την ποιότητα της ζωής τους, για την οικονομική ανάπτυξη, για την κοινωνική συνοχή", ενώ μίλησε για την ανάγκη "να ενώσουμε δυνάμεις" "για το κοινό καλό υπερβαίνοντας τα κόμματά μας, υπερβαίνοντας τις προσωπικές μας απόψεις και τις πολιτικές μας θέσεις", ιδιαίτερα μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι.

"Όλοι έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνά μας" είπε χαρακτηριστικά, ενώ με τη σειρά της διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με την υπουργό θα είναι δεδομένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL