Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Σαντορίνη: Μαφιόζικο χτύπημα στον προϊστάμενο της πολεοδομίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαντορίνη: Μαφιόζικο χτύπημα στον προϊστάμενο της πολεοδομίας

Σοκ στην τοπική κοινωνία προκαλεί η επίθεση στον προϊστάμενο της Πολεοδομίας Σαντορίνης Λευτ. Παπαδόπουλο το πρωί της Δευτέρας από δυο άτομα, για λογαριασμό ξενοδόχου του νησιού. Για “μαφιόζικο χτύπημα” κάνει λόγο ο Αν. Ζώρζος, δήμαρχος Θήρας, μέσω της “Α”, αναφερόμενος στο πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του νησιού γεγονός. Την ίδια ώρα, το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών αναδεικνύεται σε κυρίαρχο, με το δημοτικό συμβούλιο Θήρας να ζητάει από την κυβέρνηση άμεση ανταπόκριση και πλήρωση των κενών θέσεων, ειδάλλως προειδοποιεί με σύσσωμη παραίτηση. Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις Κυκλάδες προς τους επτά συναρμόδιους υπουργούς για τη στελέχωση των υπηρεσιών.

“Πολλές φορές οι πολίτες εξέφραζαν την οργή τους για καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών, αλλά ποτέ δεν είχε γίνει επίθεση σε υπάλληλο”, δηλώνει στην “Α” ο δήμαρχος του νησιού. “Οι δυο που χτύπησαν τον προϊστάμενο της Πολεοδομίας φαίνεται σαν να ήταν πληρωμένοι να κάνουν τη ‘βρόμικη’ δουλειά”, σημειώνει. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπήρχε ενημέρωση για τη σύλληψη των δραστών.

“Δυστυχώς η κατάσταση στην υπηρεσία δόμησης είναι τραγική”, τονίζει ο δήμαρχος εξηγώντας πως ένας μηχανικός εξυπηρετεί έξι νησιά της περιφερειακής ενότητας Σαντορίνης και το πρώτο εξάμηνο εξέδωσε 136 άδειες δόμησης και 99 άδειες μικρής κλίμακας. “Δεν επαρκεί... Χρειάζονται τουλάχιστον οκτώ μηχανικοί”, σημειώνει με απογοήτευση, γιατί, όπως μας εξηγεί, όλες οι υπηρεσίες του δήμου αλλά και του κράτους είναι υποστελεχωμένες. “Εάν θέλουμε να λέμε ότι η Σαντορίνη είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός που εκπροσωπεί την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, δεν γίνεται η Πολιτεία να την έχει αφήσει χωρίς προσωπικό στις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες, όπως και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς”, τονίζει.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η αστυνομία, όπου υπηρετούν μόλις 29 αστυνομικοί και καλούνται να κάνουν ελέγχους στο αεροδρόμιο. Μόλις τις τελευταίες ημέρες εντόπισαν στο αεροδρόμιο 50 κατόχους πλαστών διαβατηρίων. “Έχουμε ζητήσει να έρθουν άλλοι 41 αστυνομικοί, αλλά δεν μπορούν να έρθουν γιατί δεν υπάρχει κατάλυμα”, σημειώνει ο δήμαρχος.

Από την πλευρά της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήρας καταδικάζει το γεγονός κάνοντας λόγο για “μαφιόζικη επίθεση”, που σκοπό είχε “την τρομοκράτηση των δημοσίων λειτουργών”. Παράλληλα, στηλιτεύει την “εγκληματική ενέργεια”, η οποία “καταδεικνύει εμφανέστατα την ανεξέλεγκτη δράση των οικονομικών συμφερόντων”. Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένος, Ν. Μανιός και Αντ. Συρίγος κατέθεσαν χθες ερώτηση στη Βουλή, όπου θέτουν το ζήτημα της υποστελέχωσης και ζητούν να ενημερωθούν πότε θα προχωρήσουν οι σχεδιασμένες και αποφασισμένες επιτόπιες προσλήψεις τόσο στην Υπηρεσία Δόμησης όσο και στους άλλους κρίσιμους τομείς της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας, έτσι ώστε η διεκπεραίωση και η προώθηση των τοπικών υποθέσεων να διενεργείται γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL