Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

SummERTime στο Ζάππειο και το Ραδιομέγαρο

Οι καλοκαιρινές συναυλίες της ΕΡΤ - SummERTime, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, επανέρχονται για δύο εβδομάδες τον Ιούλιο. Όσοι παραμένουν στην Αθήνα θα έχουν την...

Οι καλοκαιρινές συναυλίες της ΕΡΤ - SummERTime, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, επανέρχονται για δύο εβδομάδες τον Ιούλιο. Όσοι παραμένουν στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο δεκαπέντε θεματικές συναυλίες αφιερωμένες στην ελληνική μουσική και στο τραγούδι, με τη συμμετοχή περισσότερων από πεντακοσίων καλλιτεχνών.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν φέτος σε δύο διαφορετικούς χώρους: την πρώτη εβδομάδα, από την Τετάρτη 18 έως Τρίτη 24 Ιουλίου, οι συναυλίες θα γίνονται στο Ζάππειο, ενώ την επόμενη εβδομάδα, 25 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, θα μεταφερθούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή.

Καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι αξιόλογοι μουσικοί και ερμηνευτές θα χαρίσουν αξέχαστες βραδιές, γεμάτες μουσική και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Ήπειρο έως τα Δωδεκάνησα.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους δεκαεννέα περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν προέρχονται σχεδόν από όλη την Ελλάδα. Μέσα από τις καλοκαιρινές συναυλίες, η ελληνική τζαζ συναντά τους δρόμους του ρεμπέτικου, τη μουσική των Τσιγγάνων, το πολιτικό τραγούδι, τη μουσική παράδοση μέσα από το σύγχρονο ηχόχρωμα, τη μελοποιημένη ποίηση και τη μουσική από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, οι μικροί μπορούν να χαρούν για πρώτη φορά παιδικό φεστιβάλ με κουκλοθέατρο, τραγούδι, παραμύθια και θέατρο σκιών.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο