Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν θα εκδοθεί στη Μολδαβία η 28χρόνη-θύμα τράφικινγκ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι μετά από ενδελεχή μελέτη του φακέλου αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η έκδοσή της, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι υπήρξε θύμα τράφικινγκ ο ίδιος σημείωσε ότι μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την αίτηση ασύλου του Τ.Καγιά ο δεν μπορεί να εξετάσει το θέμα

Τη μη έκδοση της 28χρόνης Μολδαβής - θύμα τράφικινγκ για την οποία ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί υπέρ της έκδοσής της στη χώρα της, αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μετά την εν λόγω απόφαση η 28χρονη θα αφεθεί ελεύθερη.

Ο Στ.Κοντονής ανέφερε ότι μετά από ενδελεχή μελέτη του φακέλου και περίσκεψη αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η έκδοσή της, λαμβάνοντας υπόψη του το γεγονός ότι υπήρξε θύμα τράφικινγκ.

Υπόθεση Τουργκούτ Καγιά

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της έκδοσης του Τούρκου, Τουργκούτ Καγιά, για τον οποίο επίσης ο Αρειός Πάγος έχει αποφανθεί θετικά αναφροικά με την έκδοσή του στην Τουρκία, ο Στ.κοντονής δήλωσε ότι ο Τ.Καγιά έχει καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να εξετάσει το θέμα της έκδοσής του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιον κοροϊδεύουν;

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σύρθηκαν εχθές στην υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το έκαναν επειδή ήξεραν ότι, αν καταψήφιζαν, θα είχαν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο