Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το παράλιο μέτωπο της Πάτρας αποδίδεται στους πολίτες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ Στον Δήμο Πατρέων αποδίδει η κυβέρνηση και τα κτήρια που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του λιμένα Πατρών. Ο χώρος έχει αποδοθεί από το 2016, όμως υπήρχαν κτήρια και...

Στον Δήμο Πατρέων αποδίδει η κυβέρνηση και τα κτήρια που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του λιμένα Πατρών. Ο χώρος έχει αποδοθεί από το 2016, όμως υπήρχαν κτήρια και άλλες κατασκευές που έπρεπε να νομιμοποιηθούν.

Με την τροπολογία νομιμοποιούνται όλα τα κτήρια που είχαν κατασκευαστεί αυθαιρέτως από φορείς του Δημοσίου έως τις 28 Ιουλίου 2011 ύστερα από αίτηση που θα πρέπει να υποβληθεί εντός πενταετίας, ενώ αναστέλλονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί. Επίσης, παραχωρείται στον δήμο για 99 χρόνια και το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, ο οποίος θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί.

"Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη έπειτα από χρόνια διεκδικήσεων της πατραϊκής κοινωνίας. Το έκανε πράξη αυτή η κυβέρνηση" τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook. Μάλιστα, η βουλευτής Αχαΐας υπενθύμισε τον θετικό ρόλο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα: "και να μην ξεχνάμε: το κουβάρι για την απόδοση του παράλιου μετώπου της Πάτρας στον δήμο το ξετύλιξε ο τότε ΥΠΕΝ κ. Δρίτσας".

Ο ίδιος ο Θ. Δρίτσας μιλώντας στην Ολομέλεια υπενθύμισε ότι και άλλοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί το είχαν υποσχεθεί, αλλά ο Αλ. Τσίπρας το υποσχέθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και οργάνωσε ομάδα στο υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να ξεπεραστούν τα πολλά προβλήματα. Ο Θ. Δρίτσας έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, που "παρόλο που δεν μας εμπιστευόταν, επέμεινε", στον πρόεδρο του ΟΛΠΑ κ. Κοντοέ, τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αναγνωστοπούλου, Κ. Σπαρτινό και Α. Ριζούλη και στον βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Φωτήλα.

"Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της πόλης γίνεται πραγματικότητα. Έπειτα από κινητοποιήσεις, ανάληψη πρωτοβουλιών από συλλογικότητες της πόλης, πισωγυρίσματα από υποσχέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, αγώνες δημοτικών αρχών και φορέων, η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα το 2015 γίνεται πραγματικότητα.

Η Πάτρα ήταν ίσως η μόνη παράλια πόλη της χώρας που οι κάτοικοί της δεν είχαν πρόσβαση στη θάλασσα σε μια μεγάλη έκταση του κεντρικού ιστού της" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο