Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Ψηφίστηκε η τροπολογία της Κ. Παπανάτσιου / Το παράλιο μέτωπο της Πάτρας αποδίδεται στους πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίστηκε η τροπολογία της Κ. Παπανάτσιου / Το παράλιο μέτωπο της Πάτρας αποδίδεται στους πολίτες

Στον Δήμο Πατρέων αποδίδει η κυβέρνηση και τα κτήρια που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του λιμένα Πατρών. Ο χώρος έχει αποδοθεί από το 2016, όμως υπήρχαν κτήρια και άλλες κατασκευές που έπρεπε να νομιμοποιηθούν.

Με την τροπολογία νομιμοποιούνται όλα τα κτήρια που είχαν κατασκευαστεί αυθαιρέτως από φορείς του Δημοσίου έως τις 28 Ιουλίου 2011 ύστερα από αίτηση που θα πρέπει να υποβληθεί εντός πενταετίας, ενώ αναστέλλονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί. Επίσης, παραχωρείται στον δήμο για 99 χρόνια και το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, ο οποίος θα συνεχίσει να το χρησιμοποιεί.

"Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη έπειτα από χρόνια διεκδικήσεων της πατραϊκής κοινωνίας. Το έκανε πράξη αυτή η κυβέρνηση" τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook. Μάλιστα, η βουλευτής Αχαΐας υπενθύμισε τον θετικό ρόλο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα: "και να μην ξεχνάμε: το κουβάρι για την απόδοση του παράλιου μετώπου της Πάτρας στον δήμο το ξετύλιξε ο τότε ΥΠΕΝ κ. Δρίτσας".

Ο ίδιος ο Θ. Δρίτσας μιλώντας στην Ολομέλεια υπενθύμισε ότι και άλλοι μεγαλόσχημοι πολιτικοί το είχαν υποσχεθεί, αλλά ο Αλ. Τσίπρας το υποσχέθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και οργάνωσε ομάδα στο υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να ξεπεραστούν τα πολλά προβλήματα. Ο Θ. Δρίτσας έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, που "παρόλο που δεν μας εμπιστευόταν, επέμεινε", στον πρόεδρο του ΟΛΠΑ κ. Κοντοέ, τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Αναγνωστοπούλου, Κ. Σπαρτινό και Α. Ριζούλη και στον βουλευτή της Ν.Δ. Ι. Φωτήλα.

"Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της πόλης γίνεται πραγματικότητα. Έπειτα από κινητοποιήσεις, ανάληψη πρωτοβουλιών από συλλογικότητες της πόλης, πισωγυρίσματα από υποσχέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, αγώνες δημοτικών αρχών και φορέων, η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα το 2015 γίνεται πραγματικότητα.

Η Πάτρα ήταν ίσως η μόνη παράλια πόλη της χώρας που οι κάτοικοί της δεν είχαν πρόσβαση στη θάλασσα σε μια μεγάλη έκταση του κεντρικού ιστού της" υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL