Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Διυπουργική σύσκεψη για τη Μάνδρα σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διυπουργική σύσκεψη για τη Μάνδρα σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών

Λύσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη συνεχόμενη νεροποντή στη Μάνδρα και τη Μαγούλα αναζητάει η κυβέρνηση. Γι’ αυτόν τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης καλεί σήμερα σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης. Για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ήδη χθες το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε χρηματοδότηση 350.000 ευρώ.

Οι κάτοικοι μετρούν τις απώλειες της περιουσίας τους που εγκλωβίστηκε μέσα στις λάσπες. Την ίδια ώρα, πυροσβέστες συνεχίζουν τις απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Ενώ συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας καθαρίζουν το οδόστρωμα από φερτά υλικά. Μεγάλες είναι οι καταστροφές στη δημοτική οδοποιία και στο δίκτυο υδροδότησης. Στο μεταξύ, η διοίκηση του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας αναζητάει χώρο για την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην έγκριση 350.000 ευρώ, που επιμερίζονται σε 200.000 ευρώ για τον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας και σε 150.000 ευρώ για τη δημοτική ενότητα Μαγούλας, όπου κι εκεί ενεργοποιήθηκαν ρέματα παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι καταστροφές στη Μάνδρα απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Γ. Βασιλείου, ο οποίος ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του στο υπουργείο Εσωτερικών για να εγκριθεί χρηματοδότηση για τη Μάνδρα και την ευρύτερη πληγείσα περιοχή που αγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ. Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή πέντε οδικών κόμβων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Αποδοκιμασία Μανιάτη - Χριστοφιλοπούλου

Εν τω μεταξύ, αντιμέτωποι με την μήνιν των πληγέντων κατοίκων της Μάνδρας βρέθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Γ. Μανιάτης και Εύη Χριστοφιλοπούλου. “Το σπίτι μου και το μαγαζί μου καταστράφηκαν για πρώτη φορά το 1995” είπε εξαγριωμένη μια κάτοικος προσθέτοντας: “Ήσασταν κυβέρνηση τότε. Είχατε δημάρχους και νομάρχες. Έρχεστε τώρα να πουλήσετε μικροπολιτική πάνω στον πόνο μας; Δεν έχετε λίγο φιλότιμο... Το πρόβλημά μας είναι εδώ και εβδομήντα χρόνια. Είχαμε νεκρούς. Ντροπή τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL