Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Κίνδυνος για υγειονομικό πρόβλημα από συσσώρευση απορριμμάτων στη Ν. Φιλαδέλφεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κίνδυνος για υγειονομικό πρόβλημα από συσσώρευση απορριμμάτων στη Ν. Φιλαδέλφεια

Για “προσχεδιασμένο έγκλημα” εις βάρος των πολιτών κάνει λόγο ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνα, Αρ. Βασιλόπουλος καθώς εν μέσω θέρους θα προκληθεί πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, αφού καλείται άμεσα να εκτελέσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία επιβάλλει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας.

Κι όλα αυτά παρ’ ότι ο δήμος έχει βρει χώρο για τη μετεγκατάσταση των υποδομών της υπηρεσίας, έχουν εγκριθεί 10,4 εκατ. ευρώ απο το ΕΣΠΑ, αλλά εκκρεμούν οι σχετικές αδειοδοτήσεις, που “κολλούν” στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αφ’ ενός ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκης δίνει προτεραιότητα στην όντως παράνομη εγκατάσταση απορρίπτοντας το αίτημα του δήμου για ολιγόμηνη παράταση εν μέσω θέρους. Αφ’ ετέρου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικης έχει ήδη 800 εκκρεμούσες κατεδαφίσεις κτισμάτων που έχουν εντοπιστεί σε δάση και αιγιαλούς.

“Ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση πρέπει να γίνει εντός ενός μήνα, έως την 5η Ιουλίου” τονίζει ο Αρ. Βασιλόπουλος. Συνεχίζει, μάλιστα, επισημαίνοντας: “Ο κ. Κοκκινάκης απέρριψε την τεκμηριωμένη πρότασή μας για ολιγόμηνη παράταση της κατεδάφισης μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση αναθέτοντας στην ιδιωτική εταιρεία Δικέφαλος Α.Ε. την κατεδάφιση δημοτικών εγκαταστάσεων εν μέσω θέρους αδιαφορώντας για τον κίνδυνο δημόσιας υγείας”.

“Πρόκειται για μια εγκληματική και σκανδαλώδη απόφαση που καταδικάζει τους κατοίκους στην υγειονομική υποβάθμιση της πόλης μας” σημείωσε ο Αρ. Βασιλόπουλος. Εξήγησε ότι επί 40 χρόνια οι εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας ήταν παράνομες. Ωστόσο, με την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014 αναζήτησε νέο χώρο, για “να μπορέσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε ένα σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή”.

Μάλιστα στις αρχές Ιουλίου θα υπογραφεί το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου και κατ’ εκτίμηση εντός των επόμενων έξι μηνών θα λειτουργήσει η νέα εγκατάσταση. Ωστόσο μέχρι τότε θα υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων καθώς δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, πράγμα που θα αυξήσει το κόστος μεταφοράς απορριμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL