Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Σε απεργία πείνας ο Χριστόδουλος Ξηρός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε απεργία πείνας ο Χριστόδουλος Ξηρός

Απεργία πείνας ανακοίνωσε ότι ξεκινά από σήμερα ο Χριστόδουλος Ξηρός, με αίτημα να σταματήσει η εις βάρος του εκδικητική, όπως τη χαρακτηρίζει, μεταχείριση.

Ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη κάνει λόγο για παράνομο καθεστώς απομόνωσης και ζητάει να τοποθετηθεί σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα.

Αναλυτικά η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού όπως δημοσιεύθηκε στο indymedia:

«Εδώ και τριάμισι χρόνια –από τον Ιανουάριο του ’15- η εξουσία μου επιφυλάσσει «ειδική μεταχείριση» κρατώντας με σε πλήρη απομόνωση στα πιο άθλια πειθαρχία διάφορων φυλακών της χώρας.

Στις 23-5 με μεταφέρανε από το πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης στον Κορυδαλλό προκειμένου να συμμετάσχω σε δίκη σε β΄ βαθμό που εκκρεμεί σε βάρος μου. Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όχι μόνο με μετέφεραν από τη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή, την ημέρα έναρξης της Δίκης, αλλά επιπλέον με οδήγησαν για κράτηση στο Πειθαρχείο του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, πάλι σε συνθήκες απομόνωσης, χωρίς να είμαι ασθενής, ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος.

Αποτέλεσμα να μην έχω την ευχέρεια αποτελεσματικής υπεράσπισης, ούτε βέβαια να μπορώ να έχω μια αξιοπρεπή διαβίωση, αφού παραμένω επί 23 ώρες έγκλειστος σ’ έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, όπου απαγορεύεται να πλησιάσουν άλλοι συγκρατούμενοι και προαυλίζομαι μόνο μια ώρα, επίσης μόνος μου. Δηλαδή, για άλλη μια φορά, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα. Κατόπιν τούτων, αρνήθηκα να παραστώ στο Δικαστήριο, θεωρώντας το εμπαιγμό, και ζήτησα από τον εισαγγελέα επόπτη να μεταφερθώ σε μια κανονική πτέρυγα προ
κειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμά μου σε δίκαιη δίκη και αξιοπρεπή μεταχείριση. Ο Εισαγγελέας ΣαββαΪδης μου μίλησε σκαιώς, λέγοντάς μου «δεν μπορώ να χάνω το χρόνο μου μαζί σου» και «θα σε φορτώσω πρωί πρωί και θα σε στείλω πίσω» (στη Θεσσαλονίκη), δείχνοντας πώς ακριβώς εννοεί ως δικαστικός λειτουργός τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Αρνούμενος να συμμετάσχω στην παρωδία της καλούμενης απονομής δικαιοσύνης και ζητώντας να σταματήσει επιτέλους η σε βάρος μου εκδικητική μεταχείριση ξεκινάω από αύριο 22 Ιουνίου 2018 απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να βγω από το παράνομο καθεστώς απομόνωσης και να τοποθετηθώ σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα.

ΝΚΦΚ «Ο Άγιος Παύλος»

Χριστόδουλος Ξηρός»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL