Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Στ. Πιτσιόρλας στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος: / Στ. Πιτσιόρλας: Άμεσα οι διαδικασίες για την κατοχύρωση μακεδονικών εταιρειών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Πιτσιόρλας στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος: / Στ. Πιτσιόρλας: Άμεσα οι διαδικασίες για την κατοχύρωση μακεδονικών εταιρειών

Θεσσαλονίκη: Την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την κατοχύρωση των σημαντικών μακεδονικών εταιρειών, προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του Export Summit VI που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), με θέμα «The digital e-ra. Business on the move. Exports in the fast lane».

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται για τον συντονισμό των ενεργειών στήριξης των εξαγωγών και για την κατοχύρωση των σημάτων και trademarks των μακεδονικών επιχειρήσεων και προϊόντων. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, να μπούμε στις διαδικασίες πιστοποίησης και κατοχύρωσης των σημάτων επιχειρήσεων και προϊόντων» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις συγκεκριμένες διαδικασίες, που προωθούνται από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Όπως επισήμανε, στην Ελλάδα για εσωτερική χρήση έχουμε 64 κατοχυρώσεις σημάτων και προϊόντων από μακεδονικές επιχειρήσεις, δέκα για ευρωπαϊκή χρήση και καμία για διεθνή, όταν τα αντίστοιχα νούμερα για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αφορούν σε 137 κατοχυρώσεις για εσωτερική χρήση, καμία για την Ευρώπη και δύο για διεθνή.

Περιφερειακή δύναμη η Ελλάδα

Ο Στ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε, επιπλέον, ότι η χώρα μας εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να μετεξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη. «Δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη του Ινδού Προέδρου στην Αθήνα, ούτε η παρουσία των κινεζικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Οι μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας, βλέπουν την Ελλάδα σαν το σημείο επαφής τους με την Ευρώπη» είπε.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Δημοσίου υποστήριξε ότι αποδεικνύεται αναποτελεσματική, με σημαντικούς πόρους να ξοδεύονται αποσπασματικά χωρίς να αποδίδουν τα αναμενόμενα, όπως μεταξύ άλλων η στήριξη της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. «Έχουμε κορυφαίο θέμα συντονισμού, ο καθένας λειτουργεί μόνος του, δεν υπάρχει σχεδιασμός για το πώς και προς τα που πρέπει να κινηθούμε» σημείωσε.

Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που στο ονοματοδοτικό της ΠΓΔΜ είναι της άποψης «ούτε όνομα ούτε παράγωγο» του ονόματος Μακεδονία και έχει επικρίνει με σφοδρότητα τη συμφωνία, υποστήριξε ότι η υπόθεση των εμπορικών σημάτων των μακεδονικών εταιρειών, με τη χρήση του «μακεδονικός», μπορεί να εξελιχθεί σε εθνικό επιχειρηματικό εφιάλτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL