Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Αποφορτίζεται από τα σκουπίδια η Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποφορτίζεται από τα σκουπίδια η Αθήνα

Σε ρυθμούς κανονικότητας μπήκε η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής. Οι γειτονιές αποφορτίζονται από τους συσσωρευμένους όγκους απορριμμάτων σταδιακά και, όπως διαβεβαιώνει η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, «με ορίζοντα πλήρους αποκατάστασης 2-3 ημερών». Όλα τα απορριμματοφόρα εισέρχονται πλέον από το πρωί στην ΟΕΔΑ Φυλής. Μόνο χθες μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ 5.300 τόνοι απορριμμάτων και σήμερα ακόμη περισσότεροι, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μπιζά, γνωστοποιώντας ότι επιτράπηκε η είσοδος και των απορριμματοφόρων από συμβεβλημένες με δήμους εταιρείες και Κέντρα Διαλογής (ΚΔΑΥ).

Η εικόνα της πρωτεύουσας βελτιώνεται διαρκώς. Το πρόβλημα της ρηγμάτωσης από την έντονη βροχόπτωση της 10ης Ιουνίου, που προκάλεσε αρχικά διακοπή και ακολούθως υπολειτουργία του ΧΥΤΑ, αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή από τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ.

Η διακοπή της εναπόθεσης των απορριμμάτων στο «ρηγματωμένο κύτταρο κρίθηκε απαραίτητη για να αποφορτιστεί το πεδίο και να απομακρυνθεί κάθε πιθανότητα κατάρρευσης» αλλά και για να εκτιμηθεί η κατάσταση, εξηγεί η κ. Μπιζά. Η εντατικοποίηση των εργασιών αντιστήριξης με επιχωματώσεις και παρεμβάσεις, όπως η αλλαγή κατεύθυνσης της ροής του νερού, καθώς ο καιρός ήταν βροχερός, συνεχίστηκαν, επιτρέποντας την εναπόθεση μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων στον χώρο. Οι όγκοι αυτοί «με την κατάλληλη επιστρωμάτωση συμπίεση και επιχωμάτωση λειτούργησαν σταθεροποιητικά στο αρχικά ρήγμα» σημειώνει η κ. Μπιζά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL