Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Δήμος Θεσσαλονίκης / Δήμος Θεσσαλονίκης: Στέγη και εργασία, οι βασικοί στόχοι για την ένταξη των προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμος Θεσσαλονίκης / Δήμος Θεσσαλονίκης: Στέγη και εργασία, οι βασικοί στόχοι για την ένταξη των προσφύγων

Θεσσαλονίκη: Τα επόμενα βήματα για την ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό της πόλης σχεδιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κα,ι όπως τονίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου από τον Γιάννη Μπουτάρη και τους συνεργάτες του, πλέον το βάρος πέφτει στην εξεύρεση εργασίας. Μάλιστα ολοκληρώνεται τον Ιούλιο και η καταγραφή δεξιοτήτων των προσφύγων, κάτι που θα βοηθήσει στην ένταξή τους στην εργασία, ενώ θα τους δώσει και πρόσβαση σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αλλά και τη βράβευση του δήμου στον διαγωνισμό της εφημερίδας “Le Monde” για τη συνολική στρατηγική υποδοχής και ένταξης των προσφύγων που ακολούθησε.

Έως 15.000 άτομα

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μετά την εξασφάλιση στέγης στον αστικό ιστό, είναι ανάγκη η εξεύρεση εργασίας στους πρόσφυγες. Αποκάλυψε ότι ήδη επικοινώνησε με τους δημάρχους της Σκύδρας και της Νάουσας για να απασχοληθούν πρόσφυγες στις αγροτικές εργασίες την περίοδο της συγκομιδής των φρούτων. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, όπως τόνισε, είναι να έχουν λυθεί όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και να είναι εφοδιασμένοι οι πρόσφυγες με τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα. Ο Γ. Μπουτάρης εκτίμησε ότι μέσω μιας διαδημοτικής συνεργασίας μπορούν να απορροφηθούν περί τα 15.000 άτομα, σε διάφορες εργασίες.

Σε αναζήτηση επιπλέον διαμερισμάτων

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρος Λεκάκης, αναφορικά με το πρόγραμμα REACT που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τόνισε ότι το πρόγραμμα REACT που υλοποιεί ο δήμος σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ «εντέλει απέβη ωφέλιμο για την πόλη μας. Ήταν σημαντικό ότι αυτοί οι άνθρωποι από τα camps βρέθηκαν σε διαμερίσματα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ενώ παράλληλα κινήθηκε η μεσιτική αγορά». «Κατορθώσαμε με μηδενικά έξοδα και βασιζόμενοι σε συμπράξεις και συνέργειες φορέων να επιτύχουμε το 100% των στόχων μας και αναζητούμε νέα διαμερίσματα», πρόσθεσε. Η Σοφία Ασλανίδου, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, αναφέρθηκε στα προγράμματα ελληνομάθειας και ενισχυτικής διδασκαλίας για τους πρόσφυγες και ανακοίνωσε ότι από τη νέα χρονιά δημιουργείται και ένα Κέντρο Ημέρας για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL