Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Στις αρχές της εβδομάδας η απόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις αρχές της εβδομάδας η απόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

Μετ’ εμποδίων γίνεται αυτές τις μέρες η απόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς μόλις χθες ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών στον χώρο, μετά τη ρηγμάτωση. Σύμφωνα, όμως, με διαβεβαίωση της διοίκησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την ερχόμενη εβδομάδα τελικώς θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την απόθεση των απορριμμάτων των 66 δήμων της Αττικής.

“Μας ενδιαφέρει η ασφαλής χρήση του ΧΥΤΑ”, τονίζει στην “Α” η Αφρ. Μπιζά, αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ υποστηρίζοντας ότι “οι εργασίες για την κάλυψη του ρήγματος έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί”. Στο μεταξύ, “γίνεται λελογισμένη απόθεση των απορριμάτων σε τμήμα που έχουν γίνει εργασίες”, διαβεβαιώνει.

Έτσι, αυτές τις μέρες, μπαίνουν μόνον τόνοι συμπιεσμένων απορριμμάτων, που προέρχονται από τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης. Ο δήμος Αθηναίων αποθέτει προσωρινά τα απορρίμματα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Ελαιώνα, ενώ οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά αποστέλλουν τα απορρίμματα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Σχιστού. Παράλληλα, χρησιμοποιείται και το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης, που επεξεργάζεται τα απορρίμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL