Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Θ. Λυμπερόπουλος: Αν επιστρέψει η Uber δεν θα δουλέψει ο τουρισμός το καλοκαίρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Λυμπερόπουλος: Αν επιστρέψει η Uber δεν θα δουλέψει ο τουρισμός το καλοκαίρι

«Καταλυτική θα είναι η αυριανή ημέρα» για την ειρήνη στον κλάδο των μεταφορών, καθώς η τρόικα πιέζει με όπλο την τέταρτη αξιολόγηση να επανέλθουν τα ΙΧ στις αστικές μεταφορές, ουσιαστικά δηλαδή να επαναφέρουν την Uber στην ελληνική αγορά, όπως είπε ο επικεφαλής των αυτοκινητιστών Θύμιος Λυμπερόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

«Στη χώρα μας, μόνο τα ενοικιαζόμενα ΙΧ είναι 160.000 οχήματα. Φανταστείτε πόσα ακόμη είχαν κάθε ιδιώτης και επιχείρηση, που με την Uber είχαν βρει εύφορο έδαφος. Πάνω από 150 επιχειρήσεις στην Αθήνα (μόνο οι δηλωμένες στο Επιμελητήριο) λειτουργούσαν με την Uber. Αυτό θέλουν να απαναφέρουν, γιατί είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Αυτό σημαίνει "δωράκια", αλλά δωράκια εις βάρος της εθνικής οικονομίας και θέλοντας να κάνουν "Ιφιγένεια" τον κλάδο, μην δεχόμενοι την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και το ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Όπως εκτίμησε ο Θ. Λυμπερόπουλος, «επέλεξαν τον κλάδο μας, γιατί θεώρησαν ότι πολιτικά κάποιοι εντός των τειχών νταβατζήδες και εκπρόσωποι νταβατζήδων έχουν χάσει 400.000 ψήφους. Πιέζουν θεωρώντας ότι η πολιτική τους σταδιοδρομία εξαρτάται από το πώς θα εξυπηρετήσουν τους νταβατζήδες».

«Δίνουν τα ρέστα τους, πιέζουν την κυβέρνηση -όπως μάθαμε από τον Χρ. Σπίρτζη- να μηδενίσει το τρίωρο. Αυτό σημαίνει, να κάνει κάθε IX ανεξέλεγκτα αστική μεταφορά. Ουσιαστικά, να επαναφέρουν την Uber. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο Χρ. Σπίρτζης και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθούν, παρά τις πιέσεις με όπλο το να μην υπογράψουν την τελευταία αξιολόγηση», συνέχισε ο ίδιος.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως προειδοποίησε, «δεν θα δουλέψει ο τουρισμός το καλοκαίρι αν πετύχουν αυτό το πράγμα, δεν θα δουλέψει τουρισμός και τουριστικό γραφείο, οτιδήποτε άλλο, να κάνουν αυτά που έπιασε προχθές η ΑΔΑΕ, βανάκια που έχουν γεμίσει όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας να πηγαίνουν Αθήνα-Λουτράκι με 280 ευρώ ψαρεύοντας τουρίστες».

«Αύριο θα είναι μία καταλυτική ημέρα, ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα», όπως τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL