Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Η ανταποδοτική ανακύκλωση στηρίζει τα ορφανά παιδιά των στελεχών των σωμάτων Ασφαλείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ανταποδοτική ανακύκλωση στηρίζει τα ορφανά παιδιά των στελεχών των σωμάτων Ασφαλείας

Την έναρξη ενός πολιτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και την υποστήριξη της «Συμμαχία για την Ελλάδα» ανακοίνωσαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Τόσκας και Σωκράτης Φάμελλος.

"Από εδώ και στο εξής ένας τεράστιος όγκος συσκευασιών, που μέχρι χθες κατέληγε στα σκουπίδια, θα ανακυκλώνεται με ανταποδοτικό όφελος. Τα χρήματα θα ενισχύουν τον λογαριασμό αρωγής ορφανών παιδιών του προσωπικού της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του πολιτικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών", επισήμανε ο Ν. Τόσκας, τονίζοντας παράλληλα ότι η "Ελληνική Αστυνομία είναι ο πρώτος φορέας του Δημοσίου που εκπληρώνει την υποχρέωση για ανακύκλωση συσκευασιών σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία περί διασφάλισης της ξεχωριστής συλλογής των επιμέρους υλικών συσκευασίας".

"Το σύνθημά μας είναι ένα, ότι πρέπει όλα να επιστρέψουν στην πραγματική οικονομία, διότι δεν είναι απλώς περιβαλλοντικός κανόνας. Τα υλικά, τα οποία θα επιστρέψουν στη χώρα μας σε αυτή τη φάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της εξόδου από το πρόγραμμα, θα γίνουν νέα εργασία, νέο προϊόν και, εάν θέλετε, νέο αποτέλεσμα στη λειτουργία της οικονομίας της χώρας μας. Στοχεύουμε και στα τρία, και στην οικονομία και στο προϊόν και στην εργασία", σημείωσε με τη σειρά του ο Σωκράτης Φάμελλος, αναφέροντας ότι "αυτό λοιπόν που κάνουμε σήμερα εδώ είναι ότι βάζουμε και την Ελληνική Αστυνομία σύμμαχο σε αυτό το πανεθνικό μέτωπο περιβάλλοντος, διότι θέλουμε το κάθε στέλεχος σε όλη την Ελλάδα να λειτουργεί ως πομπός ανακύκλωσης...».

Το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ξεκινά αρχικά πιλοτικά σε 14 υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται σε συζητήσεις για το πώς θα δρομολογηθεί η υποχρεωτική ανακύκλωση, βάσει και της νέας νομοθεσίας, με το 4ο Σώμα Στρατού, το υπουργείο Γωργικής Ανάπτυξης και τη Fraport, όπως ανέφερε σε σχετική ερώτηση ο Σ. Φάμελλος.

Οι μισοί ένστολοι να ανακυκλώσουν μία συσκευασία την ημέρα κι αυτό σημαίνει 1.000 ευρώ την ημέρα, 1.000 ευρώ για το ταμείο αρωγής, εξήγησε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Παύλος Ραβάνης, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας επεσήμανε τη σημασία τόσο "της υποχρέωσής μας να διαφυλάξουμε το περιβάλλον που ζούμε" όσο και της "συμβολικής - σημειολογικής, προόδου που επιστρέφεται από την Εταιρεία Ανακύκλωσης ως ανταποδοτικό τίμημα, που θα πιστώνεται αποκλειστικά στον λογαριασμό αρωγής ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και θα αποτελέσει, ασφαλώς, ένα πολύτιμο, σε ηθική κυρίως αλλά και υλική βάση, στήριγμα στις οικογένειες των συναδέλφων μας που για διάφορους λόγους ‘έφυγαν’ πρόωρα από κοντά μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL