Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Ο Γ. Πατούλης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ: / Τον ρωτούσαν για τον Καμπόσο και έκανε επίθεση στη Δούρου!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Πατούλης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ: / Τον ρωτούσαν για τον Καμπόσο και έκανε επίθεση στη Δούρου!

Με δισταγμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης καταδίκασε χθες κατά τη συνεδρίαση του αυτοδιοικητικού οργάνου την επιλογή του διαγραφέντα από τη Ν.Δ. “γαλάζιου” δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημ. Καμπόσου να καταφερθεί με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για την επίθεση που δέχθηκε ο τελευταίος για την ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων. Την ίδια ώρα ο “γαλάζιος” πρόεδρος υπεκφεύγοντας ανακάτεψε τη συζήτηση και αναφέρθηκε στη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής, για να επιτεθεί στην περιφερειάρχη Ρ. Δούρου.

“Η ΚΕΔΕ πρέπει να καταδικάσει τη στάση του Δημ. Καμπόσου, ιδίως όταν το ίδιο το κόμμα του τον έχει διαγράψει”, τόνισε ο Γ. Ιωακειμίδης. “Ήταν ατυχής η διατύπωση του κ. Καμπόσου και δεν συμφωνώ”, είπε μετά από πιέσεις και από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Πατούλης. Φανερά, όμως, ενοχλημένος, άλλαξε γρήγορα την ατζέντα της συζήτησης. Επ’ αφορμή του θέματος που έχει ανακύψει με την ολιγοήμερη περιορισμένη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής είπε: “Η κ. Δούρου είναι η χειρότερη περιφερειάρχης της χώρας και τώρα θα πνιγεί στις φαμφάρες της”.

Έντονη ήταν αντίδραση του Θ. Ζούτσου, που συσχέτισε την τοποθέτησή του με την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2019-2022, λέγοντας: “Δεν συμφωνώ μαζί σας, κ. Πρόεδρε, γιατί η κ. Δούρου έδωσε τα ταμειακά διαθέσιμα σε έργα”. “Πείτε μου, η κ. Δούρου ποιο έργο έχει κάνει, γιατί είναι ανίκανη”, απάντησε ο Γ. Πατούλης, για να εισπράξει από τον Γ. Ιωακειμίδη την ερώτηση: “Γιατί δεν μιλάτε για άλλον περιφερειάρχη και στοχοποιείτε μόνο την κ. Δούρου;”.

Όταν πια ήρθε η ώρα για τις διατάξεις του ΜΠΔΣ, η πλειονότητα του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ υποστήριξε ότι πρέπει να εξαιρεθούν οι ΟΤΑ από την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οι αιρετοί τόνισαν ότι λόγω της καθημερινής πληρωμής πολλών ενταλμάτων δεν είναι δυνατόν η έγκριση της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών να περνά από την έγκριση του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου, εξαιρούνται της μεταφοράς τα ταμειακά διαθέσιμα που βρίσκονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Την ίδια στιγμή σύσσωμο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επέκρινε την κυβερνητική επιλογή να καθαιρούνται τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα, των εκτελεστικών οργάνων και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών σε περίπτωση που δεν μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμα από άλλα πιστωτικά ιδρύματα στην ΤτΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL