Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Σκουρλέτης: Ανοικτός σε προτάσεις για τον Κλεισθένη Ι έως την τελευταία στιγμή

Eurokinissi

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους εκπροσώπους των παρατάξεων για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι”

“Μέχρι την τελευταία στιγμή είμαστε ανοιχτοί σε δημιουργικές και γόνιμες προτάσεις”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τους εκπροσώπους των παρατάξεων για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι” που πρόκειται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στην Βουλή. Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός αναμένεται να καταθέσει το πλήρες κείμενο, που θα περιλαμβάνει τις τροποποιήσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός χαρακτήρισε “αδιαπραγμάτευτη” την απλή αναλογική. Δεσμεύτηκε όμως να εξετάσει επιμέρους τροποποιήσεις με βάση τις “γόνιμες” παρατηρήσεις που έχει δεχθεί από δημάρχους. Μεταξύ αυτών είναι η απόσυρση της διάταξης κατά την οποία η υπηρεσία πρασίνου θα υπαγόταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ύστερα από την τεκμηρίωση που κατέθεσε η συντριπτική πλειονότητα των δημάρχων, η διάταξη δεν θα τροποποιηθεί και άρα η υπηρεσία δεν θα πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, όπως ήταν και πριν.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των αιρετών ζητώντας εκ νέου την απόσυρση του νομοσχεδίου με κυρίαρχο ζήτημα την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ο δε πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης, αφού όπως υποστήριξε δεν υπάρχουν “σοβαρές” αλλαγές στο νομοσχέδιο. Έκανε λόγο για νομοσχέδιο που αποσκοπεί στον “υπερσυγκεντρωτισμό” του κράτους που θα οδηγήσει στην καταστροφή της αυτοδιοίκησης.

Την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κ. Αγοραστό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικός πόλος: από την εξαγγελία στην πράξη

Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πόσο εύκολο όμως είναι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο; Και ποιες είναι οι αντιφάσεις και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν;

Δειτε ολοκληρο το αρθρο