Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Γιάννης Μυλόπουλος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό / Αρχές του 2019 σε λειτουργία το τραμ στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Μυλόπουλος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό / Αρχές του 2019 σε λειτουργία το τραμ στον Πειραιά

Αρχές του 2019 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το τραμ του Πειραιά, ενώ μέχρι τον Ιουνίου του ίδιου έτους αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία οι σταθμοί του μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» της επέκτασης της Γραμμής 3 προς τον Πειραιά.

Τις παραπάνω ανακοινώσεις σε σχέση με την εξέλιξη των έργων στα μέσα σταθερής τροχιάς του Πειραιά έκανε χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η τελευταία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αρχαιολογικών εργασιών στο τραμ που ανοίγει τον δρόμο και για την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών μέσα στον Ιούλιο.

Σε σχέση μάλιστα με την εξέλιξη του πολύπαθου έργου της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό έδωσε και αναλυτικά στοιχεία μέχρι και την επίσημη έναρξη λειτουργίας που δρομολογείται για τις αρχές του 2019. Πιο συγκεκριμένα:

* Οι σήραγγες έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, καθώς το ποσοστό ολοκλήρωσης του τροχιοδρόμου είναι στο 98%.

* Απομένουν μόνο τα τελευταία 50 μέτρα περίπου πριν από την τερματική στάση στην Ακτή Ποσειδώνος.

* Οι αρχαιολογικές εργασίες ολοκληρώθηκαν και στις 5 Ιουνίου προβλέπεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΚΑΣ με την απόφαση της υπουργού να αναμένεται περί τα μέσα Ιουνίου.

* Στη συνέχεια η κατάχωση των αρχαιολογικών και η κατασκευή του τελευταίου τμήματος του τροχιοδρόμου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός Ιουλίου και μαζί με αυτήν τελειώνει και η ταλαιπωρία των κατοίκων του Πειραιά από το έργο του τραμ.

* Αυτό που απομένει είναι η κατασκευή του υποσταθμού, που είναι ένα έργο πολιτικού μηχανικού που δεν πρόκειται να προκαλέσει όχληση και θα ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.

* Απομένουν, τέλος, ο εξοπλισμός με ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του σταθμού και η δοκιμαστική λειτουργία του τροχιοδρόμου, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με παραπάνω χρονοδιάγραμμα, "η εμπορική λειτουργία του τραμ θα ξεκινήσει αρχές του 2019, οπότε πλέον ο Πειραιάς θα έχει το δικό του τραμ" κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος

Έως τον Ιούνιο του 2019 οι τρεις νέοι σταθμοί

Ο πρόεδρος πάντως της Αττικό Μετρό δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξέλιξη των εργασιών για τους τρεις νέους σταθμούς της επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά (Χαϊδάρι - Πειραιάς) σημειώνοντας ότι "η παράδοση σε λειτουργία των τριών πρώτων σταθμών της Γραμμής «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2019". Επιπλέον η παράδοση του συνόλου των έργων που περιλαμβάνει τους υπόλοιπους σταθμούς ("Μανιάτικα", "Πειραιάς", "Δημοτικό Θέατρο") αναμένεται έως τον Ιούνιο του 2021.

Χρ. Σπίρτζης: Επισπεύστε!

Πάντως, το χρονοδιάγραμμα της Αττικό Μετρό δεν φάνηκε να "συμμερίζεται" ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος προέτρεψε τη διοίκηση της εταιρείας να επιταχύνει τις εργασίες για την ολοκλήρωση των έργων. Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, "ξεχάστε τον Ιούνιο του 2019", καθώς το μήνυμα είναι "επισπεύστε". Και αυτό διότι "ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι ο Πειραιάς που ξέραμε. Δεν θα είναι το λιμάνι που μας έπιανε το κεφάλι μας για να κατέβουμε στην αγορά, που δυσανασχετούσαμε να πάρουμε ένα πλοίο για να πάμε σε ένα νησί. Και που πραγματικά όσοι είχαν εμπορική συνεργασία μέσω του Πειραιά σκέφτονταν πώς θα την υλοποιήσουν. Ο Πειραιάς θα είναι ένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι που θα έχει όλες τις υποδομές να ανταγωνιστεί τα λιμάνια της δυτικής Ευρώπης. Και όχι μόνο στις εμπορευματικές μεταφορές, αλλά στον τουρισμό, στις συνδυασμένες μεταφορές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL