Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυταρχισμός της ΔΑΠ στο ΠΑ.ΠΕΙ.: Απέκλεισε το BLOCO από την εκλογική διαδικασία (Video)

φωτογραφία αρχείου

"Οι λοιπές δυνάμεις του Διοικητικού Συμβουλίου (ΠΑΣΠ και ΠΚΣ), ενώ διαμηνύουν ότι υπερασπίζονται την δημοκρατία και εγγυώνται την δημοκρατική και αδιάβλητη διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών, δεν τοποθετήθηκαν επί του αποκλεισμού του ψηφοδελτίου BLOCO"

«Με τραμπουκισμούς, αντιδημοκρατικό τρόπο και επιβεβαιώνοντας τη στάση της περί “ιδιοκτησίας” του Φοιτητικού Συλλόγου, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά απέκλεισε το BLOCO από την εκλογική διαδικασία φανερώνοντας την πολιτική τους στόχευση να μετατρέψουν άλλη μια φορά τον Φοιτητικό Σύλλογο ΠΑΠΕΙ και τις φοιτητικές εκλογές σε τσιφλίκι τους».

Με ανακοίνωσή του, το  BLOCO – Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστικής Αριστεράς, καταγγέλλει το αυταρχικό καθεστώς που διαμορφώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εμποδίζοντας το BLOCO να καταθέσει ψηφοδέλτιο και να συμμετάσχει στις φοιτητικές εκλογές του 2018.

Τη Δευτέρα, σε προεκλογικό διοικητικό συμβούλιο που έγινε για τον σύλλογο φοιτητών, ο τέως αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, ο οποίος δεν έχει καμία φοιτητική ιδιότητα εδώ και δεκαπέντε χρόνια, απαγόρευσε με τραμπουκισμούς στη φοιτητική παράταξη του BLOCO να είναι υποψήφια στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πειραιά:

Όπως τονίζεται στην καταγγελία του BLOCO:

Με τραμπουκισμούς, αντιδημοκρατικό τρόπο και επιβεβαιώνοντας τη στάση της περί “ιδιοκτησίας” του Φοιτητικού Συλλόγου, απέκλεισε το BLOCO από την εκλογική διαδικασία φανερώνοντας την πολιτική τους στόχευση να μετατρέψουν άλλη μια φορά τον Φοιτητικό Σύλλογο ΠΑΠΕΙ και τις φοιτητικές εκλογές σε τσιφλίκι τους. Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές τους δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

Οι λοιπές δυνάμεις του Διοικητικού Συμβουλίου (ΠΑΣΠ και ΠΚΣ), ενώ διαμηνύουν ότι υπερασπίζονται την δημοκρατία και εγγυώνται την δημοκρατική και αδιάβλητη διεξαγωγή των Φοιτητικών Εκλογών, δεν τοποθετήθηκαν επί του αποκλεισμού του ψηφοδελτίου BLOCO, κρατώντας μια “μεσοβέζικη” στάση τους και αποφεύγοντας να καταδικάσουν τις πρακτικές της ΔΑΠ.

Ως σχήματα BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παράταξης της Ν.Δ. και νεολαίας του Κ. Μητσοτάκη, που αποκλείουν δημοκρατικές δυνάμεις της Αριστεράς από την εκλογική διαδικασία. Από πλευρά μας, δεν αναγνωρίζουμε την φετινή εκλογική διαδικασία στον Φοιτητικό Σύλλογο του ΠΑΠΕΙ, με τη ΔΑΠ να παίζει παιχνίδια εις βάρος του Συλλόγου και της φοιτητικής κοινότητας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Από όπου κι αν προέρχεται;

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα να καταδικάσει την ακροδεξιά βία. Δεν την είδε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο σχεδόν όλων των κινητοποιήσεων κατά της συμφωνίας...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο