Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Η ανάδειξη των πρώην φυλακών Επταπυργίου σε τόπο ιστορικής μνήμης στη συνάντηση Στ.Κοντονή - ΣΦΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ανάδειξη των πρώην φυλακών Επταπυργίου σε τόπο ιστορικής μνήμης στη συνάντηση Στ.Κοντονή - ΣΦΕΑ

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης στις φυλακές Ναυπλίου

Η ανάδειξη του χώρου των πρώην φυλακών Επταπυργίου, ως τόπος ιστορικής μνήμης του Αντιδικτατορικού Αγώνα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προτάθηκε από τον ΣΦΕΑ η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου αλλά και χώρου μελέτης για την Αντιδικτατορική Αντίσταση στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης. Ο Στ.Κοντονής, συμφώνησε ως προς την ανάγκη μεταφοράς του ιστορικού αρχείου των φυλακών Επταπυργίου, που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, σε κατάλληλο και ασφαλή χώρο. 

«Η ανάδειξη των φυλακών σε τόπους ιστορικής μνήμης είναι υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στη δικτατορία και η λειτουργία των φυλακών Επταπυργίου ως χώρου ιστορικής μνήμης πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα ως χρέος και καθήκον προς τον λαό της Θεσσαλονίκης» σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΦΕΑ αποτελείτο από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΦΕΑ, Θεόδωρο Καλογήρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL