Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Πρώην στελέχη δημοκρατικών κομμάτων στα επεισόδια κατά προσφύγων στην Λέσβο"

Eurokinissi

«Τις φωτοβολίδες τις πέταξαν στις κουβέρτες που σκέπαζαν τα μωρά, για να προστατευτούν. Πήγαν να κάψουν ζωντανά παιδάκια» δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης

«Είδαμε ανθρώπους που υπήρξαν ως και πρόσφατα στελέχη δημοκρατικών κομμάτων» στα πρωτοφανή επεισόδια κατά προσφύγων, όχι μόνο από την ΝΔ αλλά και από «δημοκρατικότερες δυνάμεις», αποκάλυψε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης Στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο. Κάλεσε πολίτες και Αρχές να κινηθούν συντεταγμένα ώστε να συλληφθούν όσοι συμμετείχαν, «να αφουγκραστούν ότι αύριο θα κινδυνεύουν τα δικά τους παιδιά».

«Το εντυπωσιακό στα χθεσινά γεγονότα -πέρα από την ανοχή κάποιων συμπολιτών μας στα φασιστοειδή και τις προτροπές "να τους κάψουνε"- είναι η διάρκεια και η ένταση των γεγονότων, το μίσος με το οποίο χτυπούσαν και τις αστυνομικές δυνάμεις, που στο βασικό κομμάτι της δουλειάς τους, την προστασία της ανθρώπινης ζωής, είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα, προφυλάχθηκαν οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι, πέραν από μεμονωμένες περιπτώσεις», είπε ο κ. Πάλλης.

Τόνισε ότι «αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει και δεν μπορεί να τελειώσει αν οι παρευρισκόμενοι εκεί, οι συμπολίτες μας, οι αστυνομικές δυνάμεις, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ -ευτυχώς υπάρχει πολύ οπτικοακουστικό υλικό, δεν απευθυνθούν στις Αρχές, στον εισαγγελέα που επίσης βρισκόταν καθ' όλη τη διάρκεια εκεί, ώστε συντονισμένα και συντεταγμένα το κράτος να προβεί σε συλλήψεις, αυτό που δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων χθες. Το αριθμητικό μέγεθος ήταν εντυπωσιακό για τα μεγέθη της Μυτιλήνης δεν επέτρεπε στην Αστυνομία να αποποιηθεί τον πρώτο και βασικό της ρόλο, τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, ακόμη και γυναικόπαιδων. Τις φωτοβολίδες χτες τις πέταξαν στις κουβέρτες που σκέπαζαν τα μωρά, για να προστατευτούν. Πήγαν να κάψουν ζωντανά παιδάκια».

Ο κ. Πάλλης υπογράμμισε επίσης ότι μπορεί «το κλίμα στην επαρχία να είναι "μωρέ ο γείτονας είναι, δεν ανακατευόμαστε". Να μην φοβηθούμε, οφείλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία μας από αυτούς. Οφείλουμε όλοι να τους εξαφανίσουμε κοινωνικά. Ο εισαγγελέας ήταν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Καλώ όλους, πολίτες και Αρχές, να κινηθούν στο μέτρο που τους αναλογεί, για μία οργανωμένη προσπάθεια απειλής της ζωής ανθρώπων, για όλους τους εμπλεκόμενους, ακόμη και αυτούς που τολμήσαν να πούνε "σκοτώστε τους, λυντσάρετέ τους, κάντε τους, δείξτε τους". Ακόμη κι αυτοί είναι συνένοχοι και ηθικοί συναυτουργοί σε αυτό που ευτυχώς δεν έγινε».

«Στελέχη δημοκρατικών κομμάτων» μεταξύ όσων έριχναν λάδι στη φωτιά

Αποκάλυψε παράλληλα ότι αυτοί που ρίχνουν λάδι στην φωτιά για να επωφεληθούν εγκληματικά στοιχεία «δυστυχώς είναι συμπολίτες μας, που κατά το παρελθόν τους έχουμε δει και ως στελέχη και σε δημοκρατικές δυνάμεις, και οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να πάρουν θέση για τα επεισόδια, αν συμφωνούν ή διαφωνούν, όχι να ψελίζουν στο δρόμο και τις πιάτσες "δεν πήγαινε άλλο με αυτούς, τι να κάνουμε". Οφείλουν να πάρουν θέση. Το ξαναλέω, είδαμε ανθρώπους που υπήρξαν ως και πρόσφατα στελέχη δημοκρατικών κομμάτων» στα επεισόδια κατά των προσφύγων. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η αναφορά του σε αυτά τα κόμματα αφορά «και δημοκρατικότερες δυνάμεις» πέραν της τοπικής παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν ανήκουν στην τοπική κοινωνία, αποδεικνύεται ότι ήταν ντόπιοι. Θέλω τους γειτόνους τους να μην διστάσουν, αν θέλουν να αφουγκραστούν το ότι αύριο θα κινδυνεύουν τα δικά τους παιδιά», τόνισε ο κ. Πάλλης. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα κόμματα πρέπει «να πάρουν θέση άμεσα και να μην καλύψουν ακόμη και δικά τους στελέχη», είπε σε άλλο σημείο.

Να καταλάβουν και οι πρόσφυγες ότι δεν μπορούν να παρακάμψουν άλλους σαν κι αυτούς

«Η σκληρή πραγματικότητα κάνει τον απλό πολίτη δικαίως να διαμαρτύρεται, καθώς έχει αναγκαστεί να προσαρμόσει τη ζωή του. Όταν έχουμε διπλάσιο αριθμό ανθρώπων στη Μόρια, όταν η κωλυσιεργία της διεκπεραίωσης εγγράφων είναι μεγάλη και ο εγκλωβισμός για πολλούς μήνες, όταν μία μάνα αναγκάζεται να έχει τέσσερις μήνες τα παιδάκια της μέσα σε χώρο που γίνονται διάφορα, λόγω του υπερπληθυσμού -μιλάμε για μία κοινωνία 6.500 αυτή τη στιγμή, υπάρχουν όλοι εκεί μέσα, εγώ θα τη δικαιολογήσω να κατέβει και να διεκδικήσει το δίκιο της, να φύγει από εκεί», συνέχισε ο κ. Πάλλης.

Τόνισε από την άλλη πλευρά ότι «έγινε σοβαρή προσπάθεια τις προηγούμενες ημέρες να πειστούν οι άνθρωποι, να μετακινηθούν από την πλατεία, γιατί ήταν "βούτυρο στο ψωμί" φασιστοειδών και ηλιθίων, βορά στα χέρια τους, να υπάρξουν προβλήματα. Πρέπει να καταλάβουν και οι πρόσφυγες ότι οποιαδήποτε παράκαμψη της σειράς, αυτής που αργεί και τους εγκλωβίζει, δεν μπορεί να γίνει επιλεκτικά λόγω του τρόπου της απαίτησής τους».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο