Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Θ. Φωτίου: Κανένα παιδί μέσα στα ιδρύματα - Εγκαινιάστηκαν τρία νέα κτίρια για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Κανένα παιδί μέσα στα ιδρύματα - Εγκαινιάστηκαν τρία νέα κτίρια για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία

Τρία κτίρια που ανακαινίστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εγκαινιάστηκαν στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, εκπροσώπων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, οι οποίοι και χαιρέτισαν με ομιλίες τους το γεγονός.

Τα τρία κτίρια θα χρησιμοποιηθούν για την στέγαση νέων κοριτσιών, που ζουν στο χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτονόμησή τους, για ξενώνα βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες που χρειάζονται προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία και για τη δημιουργία Κέντρου Θεραπειών για παιδιά της κοινότητας.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι πρόκειται για ένα χαρούμενο γεγονός που δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν το δημόσιο έχει οράματα και σχέδιο και τα υλοποιεί με συμπράξεις του ιδιωτικού τομέα. Ανέφερε επίσης ότι αυτά τα τρία νέα σπίτια θα στεγάσουν τρεις μεγάλες ιδέες που κρύβουν μεγάλα οράματα για τα παιδιά με αναπηρία. «Επιθυμούμε όλα τα παιδιά με αναπηρίες να βγουν από τα ιδρύματα και να βιώσουν αυτόνομα ή υποστηριζόμενα μέσα στην κοινωνία. Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης μας αυτός είναι ο στόχος όλων των φορέων που είναι σήμερα εδώ. Κανένα παιδί μέσα στα ιδρύματα, όλα τα παιδιά με μια ζεστή αγκαλιά σε μια οικογένεια είτε ανάδοχη, είτε θετή. Αυτός είναι ο στόχος μας και αργά η γρήγορα θα τα καταφέρουμε» επισήμανε η κ. Φωτίου.

Η κ. Μυρτώ Ξανθοπούλου, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή η δωρεά κινείται στο πλαίσιο και πολλών άλλων δωρεών του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι «τα παιδιά για εμάς αποτελούν μια πολύ μεγάλη προτεραιότητα, όπως άλλωστε και όλοι οι ευάλωτοι άνθρωποι που μας χρειάζονται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί εκτός από την ενδυνάμωση των παιδιών, αυτή η δωρεά οδηγεί και στην αποιδρυματοποίηση τους. Αλλά όσο είναι εδώ οι φροντίδες τους να είναι σωστές. Η πιο δύσκολη δουλειά είναι αυτών που φροντίζουν αυτά τα παιδιά, αλλά είναι χαρά μας που συμβάλλουμε σε αυτήν».

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος από τη μεριά του έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο για την κοινωνική πρόνοια της ευρύτερης περιοχής, το οποίο επιτεύχθηκε μέσα από μια πολύ δύσκολη και δαιδαλώδη διαδικασία εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων και γραφειοκρατίας σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που θα οδηγήσει παιδιά με δυσκολίες σε μια ουσιαστική επανένταξη στην κοινωνία.

«Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας- Πεντέλης» ανέλαβαν την παρακολούθηση του έργου κατά την επισκευή ενώ ο χώρος φιλοξενεί ήδη γύρω στα 80 παιδιά. Ο ξενώνας βραχείας παραμονής θα μπορεί να φιλοξενήσει ετησίως περίπου 70 παιδιά, ενώ το κόστος του έργου ανέρχεται στα 6,6 εκ ευρώ και καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση του υπουργείου για προγράμματα αποιδρυματοποίησης.

Όπως τόνισε και η κ. Σοφία Κωνσταντέλια, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, στόχος αυτού του έργου είναι τα άτομα με αναπηρία να ξεκινάνε τη ζωή έξω από το Ίδρυμα και όχι μέσα από αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL