Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ένα διαφορετικό φεστιβάλ παιχνιδιού για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια διοργανώνεται στην Αθήνα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ παιχνιδιού για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια διοργανώνεται στην Αθήνα (Video)

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ έρχεται στην Αθήνα, όπου το παιχνίδι γίνεται όχημα εκπαίδευσης και απασχόλησης για άτομα που πάσχουν από άνοια, ενώ η διαδικασία σχεδιασμού και δημιουργίας ενός παιχνιδιού θα μετατραπεί σε διαγενεακή δράση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων.

Μετά το Global Game Jam Athens, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών Χαλκίδας και την Challedu - challenging education, διοργανώνουν, στις 20 με 22 Απριλίου 2018, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, το 2ο φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια και τίτλο: «Bridge Gam Jam - Παιχνίδια Γέφυρες ζωής».

Σκοπός του φεστιβάλ είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, νέοι δημιουργοί παιχνιδιών, game developers, φροντιστές ασθενών, επιστήμονες υγείας, ασθενείς με άνοια και φοιτητές, να αλληλεπιδράσουν μέσα από το παιχνίδι, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν παιχνίδια- εργαλεία με κοινωνικό αντίκτυπο και όραμα. Κυρίως όμως να χτίσουν γέφυρες ζωής!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, εργαστήρια παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης, εργαστήρια δημιουργίας παιχνιδιών, playtesting και παρουσιάσεις των παιχνιδιών.

Το φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Για την παρακολούθηση των ομιλιών και των παρουσιάσεων των παιχνιδιών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ για την συμμετοχή στα workshops απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα:

Δείτε το προωθητικό video στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/embed/gate78oW8Tk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL