Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
23 έργα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

23 έργα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη

Στις 23 κυβερνητικές παρεμβάσεις που σταδιακά αλλάζουν τη εικόνα της Θεσσαλονίκης και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της αναφέρθηκε χθες εκτενώς η προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (ΓΠΘ) Κατερίνα Νοτοπούλου στην πρώτη της συνάντηση με δημοσιογράφους.

Από τον ίδιο τον χάρτη γίνεται εμφανές ότι η κυβέρνηση έριξε το βάρος κυρίως στη υποβαθμισμένη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως και ότι λύνονται χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών που δεν απαιτούσαν χρήμα, αλλά συστηματική ενασχόληση και πολιτική βούληση.

Παρά ταύτα η Ν.Δ. διά τοπικών της εκπροσώπων και των στελεχών της προσπαθεί καθημερινά να μηδενίσει το έργο που γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Η Κ. Νοτοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει τις «γαλάζιες» επιθέσεις για τη δημοσίευση του χάρτη που αποτυπώνει τις μέχρι σήμερα κυβερνητικές δράσεις στην πόλη και είπε ότι «οι πολίτες μπορούν να καταλάβουν τι συνιστά σχέδιο επί χάρτου και τι όχι. Ξεχωρίζουν τι σημαίνει ‘δουλεύω για τους πολίτες’ και τι ‘δουλεύω τους πολίτες’».

Η προϊσταμένη του ΓΠΘ μίλησε για τις αποδόσεις των στρατοπέδων Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο και Κόδρα στον Δήμο Καλαμαριάς, αλλά και της πρώτης προβλήτας του λιμανιού στην τοπική κοινωνία. Αναφέρθηκε στο πάρκο για παιδιά ΑμεΑ που σχεδιάζεται στον χώρο του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος στην Τούμπα, αλλά και στην ίδρυση Μουσείου Ολοκαυτώματος και του πάρκου μνήμης που θα το περιβάλλει, ένα έργο που θεμελιώθηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ισραήλ και αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ισραηλίτικης Κοινότητας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Νέες δομές σε Υγεία - Παιδεία

Στον τομέα της Υγείας σημείωσε τη λειτουργία τριών ΤΟΜΥ στη δυτική Θεσσαλονίκη, την αναβάθμιση του κέντρου υγείας Ευόσμου, την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος που υπήρχε στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Μίλησε επίσης για το παιδιατρικό νοσοκομείο που θα δημιουργηθεί στο Φίλυρο με τη συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τόνισε ότι ψηλά στις προτεραιότητες που έθεσε ο πρωθυπουργός για τη Θεσσαλονίκη ήταν οι ελλείψεις στη σχολική στέγη. Απαρίθμησε όσα έγιναν σε αυτόν τον τομέα (αποδόσεις οικοπέδων για την ανέγερση νέων σχολείων, ανέγερση ειδικού δημοτικού σχολείου στον Άγιο Αθανάσιο Χαλκηδόνας, ένταξη στο ΠΔΕ του 25ου Δημοτικού Σχολείου στον Εύοσμο, μεταγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Πεύκων σε σχολικό κτήριο στον Δήμο Παύλου Μελά κ.ά), ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «σχολικά γεύματα».

Όπως είπε σήμερα μοιράζονται 29.000 μερίδες φαγητού ημερησίως σε 148 δημοτικά στη δυτική Θεσσαλονίκη, 31 στην ανατολική Θεσσαλονίκη, 14 στην Πιερία και 15 στον νομό Ημαθίας. Στον τομέα του πολιτισμού - αθλητισμού σημείωσε τη στήριξη στο ΚΘΒΕ και τα έργα αναβάθμισης στο Καυταντζόγλειο στάδιο και στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο.

Film office στη Θεσσαλονίκη

Η Κ. Νοτοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία film office στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «ποντάρουμε πολύ σε αυτή την υπόθεση, αποφασίσαμε η λειτουργία του να «τρέξει» από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και στόχος μας είναι να απεμπλακούμε σε σχέση με την παραγωγή ταινιών από τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και τα αρχαιολογικά μνημεία». Τέλος μίλησε και για την υλοποίηση της πρωθυπουργικής δέσμευσης για διμερείς ή πολυμερείς συναντήσεις κορυφής, και όχι μόνο, στη Θεσσαλονίκη, την αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ στην οποία χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» της κυβέρνησης, τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού και τη σύσταση Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι του Σταυρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL