Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Καταγγελία Πακιστανικής Κοινότητας / Νέες διώξεις από την πρεσβεία και απειλές για μαύρη λίστα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία Πακιστανικής Κοινότητας / Νέες διώξεις από την πρεσβεία και απειλές για μαύρη λίστα

Η δράση της Κοινότητας και του προέδρου της Τζαβέντ Ασλάμ εδώ και χρόνια έχει ενοχλήσει την πρεσβεία του Πακιστάν

Μαύρες λίστες σε πρεσβεία ξένης χώρες, εκβιασμοί, δωροδοκίες, απειλές και δημόσιες υποδείξεις για το με ποιους τα μέλη μιας μεταναστευτικής κοινότητας πρέπει να μιλάνε, μια ερυθρά αναγγελία της Ιντερπόλ με ένταλμα έκδοσης, μια αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου και ένας άνθρωπος που ενοχλεί το καθεστώς της χώρας τους και τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι σενάριο αλλά οι καταγγελίες της Πακιστανικής Κοινότητας η Ενότητα και του προέδρου της Τζαβέντ Ασλάμ για τις διώξεις που έχει υποστεί από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα.

Οι διώξεις μετρούν πια 12 χρόνια καθώς και ο προηγούμενος πρέσβης -όπως θύμισε χθες στη συνέντευξη Τύπου ο Πέτρος Κωνσταντίνου- είχε μεθοδεύσει τη δίωξή του για διακίνηση μεταναστών από το Πακιστάν, κατηγορία για την οποία είχε φτάσει ένταλμα έκδοσης του Τζ. Ασλάμ το 2006, για το οποίο είχε συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές. Η υπόθεση είχε φτάσει τότε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος είχε αποφασίσει τη μη έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ.

Η δράση της κοινότητας και του προέδρου της είχε ενοχλήσει από το 2005 την πρεσβεία καθώς ήταν αυτοί που κατήγγειλαν τότε τις απαγωγές των Πακιστανών μεταναστών από τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, σημείωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημ. σύμβουλος Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακολούθησαν οι κινητοποιήσεις της πακιστανικής κοινότητας προ δύο ετών, όταν κατήγγειλαν κύκλωμα μέσα στην πρεσβεία που ζητάει εκβιαστικά χρήματα από όποιον Πακιστανό μετανάστη θέλει οποιοδήποτε πιστοποιητικό. Μετά από 11 μήνες κινητοποιήσεων, ήλθε κλιμάκιο από το Πακιστάν με επικεφαλής των τωρινό πρέσβη για να ερευνήσει τις καταγγελίες και κατέληξε ότι δεν υπάρχει τίποτα, τόνισε ο Π. Κωνσταντίνου.

Το πιο πρόσφατο συμβάν ήταν η δημόσια ανακοίνωση της πακιστανικής πρεσβείας στα ορντού, με την οποία προειδοποιούσε τους συμπατριώτες τους να απομακρυνθούν από την Πακιστανική Κοινότητα, τον Τζαβέντ Ασλάμ και τον Αμίρ Κας, γιατί είναι στη μαύρη λίστα της πρεσβείας (!), όπως κατήγγειλε χθες ο ίδιος ο Τζ. Ασλάμ. Στην ανακοίνωση γίνεται μάλιστα λόγος για ενεργό ερυθρά καταγγελία σε βάρος του. Η ανακοίνωση βγήκε μετά από απάντηση της πακιστανικής κοινότητας που ζητούσε τέλη Μαρτίου, από τον πρέσβη να ζητήσει συγνώμη για συκοφαντίες εις βάρος του Τζ. Ασλάμ κατα τη συνάντηση που είχε ο πρέσβης με Πακιστανούς δημοσιογράφους, στην οποία φέρεται να είπε ότι ο Τζ. Ασλάμ και ο Π. Κωνσταντίνου δωροδοκούν τους μετανάστες για να πηγαίνουν στις διαδηλώσεις και μάλιστα υπονόησε ότι έχουν σχέσεις οι δύο τελευταίοι με τη Χρυσή Αυγή, όπως εξήγησε ο Τζ. Ασλάμ. Σημειώνεται ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ έδωσε μια αναλυτικότατη και σημαντική κατάθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ αυτός που έχει συναντηθεί με βουλευτές της Χ.Α. είναι ο πρέσβης του Πακιστάν.

Μάλιστα, χθες, παραλήπτης επιστολής από τον πρέσβη του Πακιστάν ήταν και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, στην οποία τον καλούσε σε συνάντηση αλλά και να σταματήσει να επικοινωνεί με τον Τζ. Ασλάμ. Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιούνταν, όπως έγραφε, και σε αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας!

Στη συνέντευξη παρέστη και ο Ν. Τσιγώνιας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διάβασε επιστολή της βουλευτού Αφρ. Σταμπουλή στην οποία σημείωνε ότι γνωρίζει τον Τζ. Ασλάμ μέσα από τους κοινωνικούς του αγώνες, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με βουλευτή της Χ.Α. που είχε επαναλάβει το κατηγορητήριο της πρεσβείας μέσα σε επιτροπή της Βουλής στην οποία είχε παραστεί και ο Τζαβέντ Ασλάμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL