Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Στην κυκλοφορία έδωσε ο Χρ. Σπίρτζης την Άνω Διάβαση Λιανοκλαδίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην κυκλοφορία έδωσε ο Χρ. Σπίρτζης την Άνω Διάβαση Λιανοκλαδίου

Στην κυκλοφορία έδωσε την Άνω Διάβαση Λιανοκλαδίου ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ένα έργο που εντάσσεται στον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής «Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη», στο οποίο κατασκευάζεται η νέα ηλεκτροκινούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Τιθορέας – Δομοκού, του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Η ολοκλήρωση και παράδοση συνολικά της σιδηροδρομικής γραμμής, όπως ενημέρωσε ο Χρ. Σπίρτζης, αναμένεται να γίνει τους επόμενους μήνες μέσα στο καλοκαίρι, εντός μάλιστα των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό, η Άνω Διάβαση Λιανοκλαδίου "θα διευκολύνει πάρα πολύ τους κατοίκους της περιοχής, την πρόσβαση στο σταθμό Λιανοκλαδίου αλλά και τη μετακίνηση από τα χωριά της Φθιώτιδας προς τη Λαμία". Από το σημείο της παράδοσης, ο Χρ. Σπίρτζης ανακοίνωσε ακόμη, ότι «σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τον Mεριστή, προκειμένου, η ευρύτερη περιοχή να μην πλημμυρίζει. Πλημμυρίζει για δεκαετίες».

Όσον αφορά την παλαιά γραμμή, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραμείνει ανενεργή,αντιθέτως, «θα αξιοποιηθεί όπως και όλες οι γραμμές σε όλη τη χώρα, είτε για μετακινήσεις σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των μόνιμων κατοίκων είτε για τουριστικά δρομολόγια. Έχουμε τη γέφυρα του Γοργοποτάμου που είναι ένα ιστορικό μνημείο, έχουμε τα μοναστήρια μας, έχουμε μία υπέροχη διαδρομή η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη. Και βέβαια έχουμε και τους οικισμούς και τους κατοίκους  που πρέπει να μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσα από τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός μεταφορών επισκεφθηκε εν συνεχεία τη Σιδηροδρομική Γέφυρα ΣΓ 26, στη θέση Εκκάρα, όπου και διαπίστωσε την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών, σημειώνοντας πως μέχρι το Φθινόπωρο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL