Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Σταύρος Κοντονής: / Ανθρωποφαγία κρατουμένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σταύρος Κοντονής: / Ανθρωποφαγία κρατουμένου

Η κίτρινη αντιπολιτευόμενη δημοσιογραφία έφτασε στο αποκορύφωμά της με αφορμή το ότι χαρίστηκε πρόστιμο σε κρατούμενο που αναμορφώθηκε στις φυλακές και έγινε αριστούχος φοιτητής. Όπως κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, οι εφημερίδες "Πρώτο Θέμα", "Νέα" και "Ελεύθερος Τύπος" έγραψαν ότι με πρόταση του υπουργού διαγράφηκαν ποινές και χαρίστηκαν πρόστιμα σε κρατούμενο για ναρκωτικά. "Είναι να απορεί κανείς. Αυτός ο άνθρωπος είναι η επιτομή του, ότι παρά τις δυσκολίες, κάτι καλό γεννιέται" υπογράμμισε ο Στ. Κοντονής και τόνισε ότι "δημιουργούνται ψευδείς ειδήσεις ανθρωποφαγίας".

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός έδειξαν ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. "Για να δείτε τι θα πει παραπληροφόρηση και ψευδή στοιχεία: η απόφαση αφορούσε ένα άνθρωπο που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, εξέτισε την ποινή του, αποφυλακίστηκε και κατά τη διάρκεια της κράτησής του κατόρθωσε να τελειώσει το Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας με άριστα. Κατόπιν έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις στο ΕΜΠ και πέρασε πρώτος. Και αποφοίτησε αριστούχος. Πήρε άριστα 9,38. Έγινε δε δεκτός από το Κέμπριτζ για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής" τόνισε ο Στ. Κοντονής και πρόσθεσε: "Καμία ποινή δεν χαρίστηκε. Ο κρατούμενος αποφυλακίστηκε κανονικά έχοντας εκτίσει την ποινή του. Το μόνο που του χαρίστηκε είναι η χρηματική ποινή (50.000 ευρώ) που δεν μπορούσε να καταβάλει".

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τη χάρη με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις την παρέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων και πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL