Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Έως το Σάββατο θα έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες για τους εργάτες καθαριότητας των δήμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έως το Σάββατο θα έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες για τους εργάτες καθαριότητας των δήμων

Παρά την αγωνία των δημάρχων για τις τοποθετήσεις των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στις υπηρεσίες καθαριότητας στις αρχές Απριλίου, καθώς εκπνέει την 31η η παράταση των τρεχουσών συμβάσεων, το Ανώτατο Συμβούλιο εμφανίζεται καθησυχαστικό για τους χρόνους έκδοσης των προσωρινών πινάκων. Σύμφωνα με ανώτερη πηγή του ΑΣΕΠ με την οποία επικοινώνησε η “Α”, τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν για να μην υπάρξει κανένα κενό στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

“Μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο θα αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες για ειδικότητες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης”, εξήγησε η ίδια πηγή, προκειμένου, όπως είπε, “να μη μείνουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι”. Διαβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο ότι μερίδα των ήδη εργαζόμενων με συνεχείς παρατάσεις έχουν πιθανότητες να μονιμοποιηθούν, κόντρα στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες, ότι σημαντικός αριθμός των υπηρετούντων συμβασιούχων με πολλές ανανεώσεις στις συμβάσεις τους θα βρεθούν εκτός του διαγωνισμού.

Παράλληλα, η ίδια πηγή ενημέρωσε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι προσωρινοί πίνακες για ειδικότητες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Βέβαια, για την έκδοση των οριστικών πινάκων, η ίδια πηγή εκτίμησε ότι αυτό θα πάρει χρόνο προσδιορίζοντάς τον από έξι έως οκτώ μήνες από την ανάρτηση των προσωρινών.

Να σημειωθεί ότι για την προκήρυξη των 8.166 θέσεων μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα, οδοφωτισμός) οι υποψήφιοι έφτασαν τους 128.861. Συγκεκριμένα, για 133 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οι αιτήσεις ανήλθαν σε 5.371, για 84 θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης οι αιτήσεις ανήλθαν σε 6.305. Ρεκόρ καταγράφεται στις θέσεις δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Για 2.714 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι αιτήσεις ανήλθαν σε 46.073 και για 5.235 θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης οι αιτήσεις άγγιξαν τις 71.112 θέσεις.

Λόγω της αγωνίας των δημάρχων εν όψει των ημερών του Πάσχα, η ΚΕΔΕ ζητάει στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες να δοθεί εξάμηνη παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που έχουν προσλάβει προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις προκειμένου οι υπηρεσίες καθαριότητας να είναι στελεχωμένες έως τη στιγμή της τοποθέτησης του μόνιμου προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL