Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Αποσύρεται από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποσύρεται από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο νόμου θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τη Δευτέρα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση αποτελεί ένα πρώτο σχέδιο, στο οποίο δεν έχουν συμπεριληφθεί πολλές από τις παρατηρήσεις που κατατέθηκαν κατά την κατάρτισή του και σημείωναν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα ζητούσε την επανεξέταση όλων των κρίσιμων διατάξεων.

Οι  διατάξεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. Φιλοζωικές οργανώσεις, φορείς και φιλόζωοι πολίτες καταγγέλουν πως το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου μειώνει τα πρόστιμα για την κακοποίηση ενώ τονίζεται ο κίνδυνος να αυξήσει τελικά τον αριθμό των αδέσποτων ζώων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL