Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις

Την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου βράβευσε την Παρασκευή 16 Μαρτίου, η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στη διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής "Aphrodite Cup", και κατ’ επέκταση, στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

Αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή, η περιφερειάρχης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει συστηματικά αθλητικές εκδηλώσεις με τα χαρακτηριστικά του Aphrodite Cup. Γιατί για εμάς ο αθλητισμός πρέπει να έχει πολλές μορφές, πρέπει να απευθύνεται σε όλους και πρέπει να μας αφορά όλους. Και μας αφορά όλους, αθλούμενους και θεατές, όταν στέλνει το μήνυμα της ευγενικής άμιλλας, της αξίας της συμμετοχής. Το μήνυμα του αθλητικού πολιτισμού. Το μήνυμα του "ευ αγωνίζεσθαι". Αυτό ακριβώς το οικουμενικό μήνυμα που σήμερα, εδώ, στο Παλαιό Φάληρο, μας μεταφέρουν, με τη συμμετοχή και τις επιδόσεις τους τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Περιφέρεια Αττικής είναι και θα συνεχίσει να είναι σταθερός αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις υψηλών αθλητικών προδιαγραφών αλλά και υψηλού αθλητικού ήθους, ανοικτές στους πολίτες».

Την περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για ζητήματα αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 4ου Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής "Aphrodite Cup", που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
Πρόκειται για διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2018, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Π. Φαλήρου (TAEKWONDO), με τη συμμετοχή αθλητριών (ατομικού) και ομάδων (Ανσάμπλ) από 21 χώρες.

Χθες η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για ζητήματα αθλητισμού, Σπύρο Πάντζα, παρακολούθησε τους τελικούς αγώνες των ατομικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σπάθης Γυναικών «Κύπελλο Ακρόπολις», ενώ, μετά το πέρας των αγώνων βράβευσε τις νικήτριες.

Ερωτηθείσα σχετικά, η ίδια υπογράμμισε ότι «φιλοξενούμε στην Αττική αυτό το κορυφαίο γεγονός της παγκόσμιας ξιφασκίας. Το "Κύπελλο Ακρόπολις". Και δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των καλύτερων αθλητών και αθλητριών του κόσμου σε ένα άθλημα που παρότι συνδέεται με όπλο, κάθε άλλο παρά επιθετικότητα αποπνέει. Εκπέμπει ακριβώς το αντίθετο.
Εκπέμπει την τέχνη και την τεχνική. Την επιδεξιότητα και τη γνώση. Ακριβώς δηλαδή τα χαρακτηριστικά αθλητικού πνεύματος που έχουμε τόσο ανάγκη».

Το "Κύπελλο Ακρόπολις" αποτελεί διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας (16 - 18 Μαρτίου 2018) που διεξάγεται στην Αίθουσα Ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.
Και τα δύο αυτά σημαντικά αθλητικά γεγονότα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη στήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL