Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Παρέμβαση Στ. Κοντονή στην υπόθεση αθώωσης του Αμβρόσιου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση Στ. Κοντονή στην υπόθεση αθώωσης του Αμβρόσιου

Τα πρακτικά της δίκης που περιλαμβάνουν το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, θα ζητήσει την Δευτέρα ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως ανέφερε ο Στ. Κοντονής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Αθήνα 9,84 , "δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση".

Ο υπουργός στην ραδιοφωνική παρέμβασή του επισήμανε επίσης τα εξής: "Η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα".

Για την απόφαση που αφορά τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, σημειώνεται ότι την ίδια πρακτική είχε ακολουθήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης και στην περίπτωση της απαλλακτικής απόφασης στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή θα πορευτεί με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, και υπάρχουν αδικήματα που αν αποδειχθούν, δεν παραγράφονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL