Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Ξεπέρασε κάθε όριο στη δίκη η Χρυσή Αυγή / Προκλητική και χυδαία η εγκληματική οργάνωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεπέρασε κάθε όριο στη δίκη η Χρυσή Αυγή / Προκλητική και χυδαία η εγκληματική οργάνωση

Κάθε όριο προκλητικότητας και χυδαιότητας ξεπέρασε χθες η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση που συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Την ώρα που τα τάγματα εφόδου έχουν αρχίσει πάλι να βγαίνουν παγανιά σκορπώντας τον τρόμο σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους, την ώρα που ο κοινωνικός χώρος Φαβέλα δέχτηκε δεύτερη επίθεση από αφηνιασμένους χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση μία από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών χαρακτήρισε «ατύχημα» τη δολοφονική επίθεση! Ο ισχυρισμός προκάλεσε την έκρηξη της Μάγδας Φύσσα, στην οποία ο συνήγορος υπεράσπισης και ανιψιός του «φυρερίσκου» Νίκου Μιχαλολιάκου Γιώργος Μιχαλόλιας απευθύνθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν κατά τη χθεσινή διαδικασία όταν η ομάδα της πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί την οικογένεια Φύσσα ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού που υπέστη η Ελευθερία Τομπατζόγλου. Με το αίτημα συντάχθηκαν και οι άλλες ομάδες της πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες, ενώ η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη επέμεινε να τηρήσει τις ισορροπίες ζητώντας την εκπροσώπηση της δικηγόρου από άλλον συνάδελφό της προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία. Η ίδια αρνήθηκε να καταχωρηθεί στα πρακτικά η γραπτή δήλωση του συνηγόρου Ανδρέα Τζέλη στην οποία περιέγραφε την άγρια χρυσαυγίτικη επίθεση στη Φαβέλα κατά την οποία τραυματίστηκε η συνάδελφός του και ζήτησε να καταγραφεί μόνο το προφορικό αίτημά του για τη διακοπή της δίκης.

«Φύγε από δω, κυρά μου»...

Ακολούθησε η δήλωση του συνηγόρου των Αιγύπτιων ψαράδων Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος συντάχθηκε με το αίτημα για διακοπή γιατί «σε λίγο θα μετράμε νέα θύματα από τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής». Τότε πετάχτηκε ο Γ. Μιχαλόλιας και είπε ειρωνικά «από τα γκαζάκια» γεγονός που πυροδότησε την έκρηξη εντός της δικαστικής αίθουσας. Η Μάγδα Φύσσα άρχισε να φωνάζει διαμαρτυρόμενη για τη στάση της υπεράσπισης και τότε ο Γ. Μιχαλόλιας άρχισε να ωρύεται «φύγε από δω, κυρά μου, δεν έχεις το δικαίωμα» (!) Από κοντά και ο χρυσαυγίτης υπερασπιστής Χριστόφορος Τσάγκας, ο οποίος ζητούσε την παρέμβαση της αστυνομίας για να τους προστατεύσει!

«Ατύχημα» η επίθεση με τα λοστάρια!

Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η πρόεδρος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή, ενώ στην επανάληψη της συνεδρίασης ο Γ. Μιχαλόλιας εμφανίστηκε ακόμα πιο προκλητικός. «Η υπεράσπιση -είπε- δεν έχει αντίρρηση (για τη διακοπή), αλλά μόνο ως προς το τελευταίο. Αλλά δημιουργεί το προηγούμενο αν και συνάδελφός μας πάθει ατύχημα να γίνει δεκτό το αίτημα διακοπής»!

Ήταν ακριβώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και σύσσωμη η πολιτική αγωγή αποχώρησε. Η διαδικασία πάντως με ευθύνη της προέδρου συνεχίστηκε κανονικά για λίγη ώρα ακόμα. Στον χρόνο αυτό προβλήθηκαν βίντεο και αναγνώστηκαν αρκετά έγγραφα, καθώς η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων...

Στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει σχολιασμός των συνηγόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL