Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Στην Λακωνία το εθελοντικό πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Λακωνία το εθελοντικό πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»

Στη Λακωνία βρίσκεται από σήμερα και έως 25 Φεβρουαρίου το εθελοντικό πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» και προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της περιοχής. Εθελοντές καρδιολόγοι, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι και άλλοι επιστήμονες υγείας θα βρεθούν στα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης, Γυθείου και Βλαχιώτη και θα εξετάσουν τους πολίτες που επιθυμούν, δίνοντάς τους παράλληλα πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για τα προβλήματα υγείας που τυχόν αντιμετωπίζουν.

Σήμερα οι εθελοντές γιατροί του Προγράμματος βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, προσφέροντας ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση στους πολίτες, αύριο θα βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Γυθείου και στις 25 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Οι πολίτες που θα απευθυνθούν στα Κέντρα Υγείας τις συγκεκριμένες ημέρες, θα υποβληθούν σε ενδοκρινολογικό έλεγχο (screening με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου), σε έλεγχο γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και σακχάρου και σε καρδιολογικό έλεγχο (screening με τη χρήση φορητού καρδιογράφου υπερηχογράφου). Οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν και σε γυναικολογική εξέταση, σε pap test και διακολπικό υπέρηχο.

Οι παραπάνω ιατρικές παρεμβάσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 6η Υ.ΠΕ., τον Δήμο Δυτ. Μάνης, τον Δήμο Ευρώτα, τα τρία Κέντρα Υγείας και το Σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες».

«Το Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» συνεχίζει στη σημερινή, δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τις δράσεις του, προσφέροντας δύναμη, στήριξη και δωρεάν ιατρικούς ελέγχους σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που ζουν δίπλα μας» τονίζει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος καθηγητής Παιδιατρικής Γ. Χρούσος και αναφέρει ότι «βασικός στόχος του Προγράμματος είναι οι δράσεις να επαναπροσδιορίζονται αλλά και να έχουν συνέχεια βάσει των αναγκών που προκύπτουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL