Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η... απεξάρτηση μπαίνει φυλακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η... απεξάρτηση μπαίνει φυλακή

Την άμεση αποφυλάκιση της Ε.Γ. μέλος του 18 Άνω, που οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για παλιό, δυστυχώς επικυρωμένο, ένταλμα, από την περίοδο που ήταν στη χρήση, ζητά ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει την επιστροφή της Ε.Γ στο πρόγραμμα θεραπείας, που είναι ο μόνος δρόμος για την ουσιαστική επανένταξή της στην κοινωνία.

“Ο άλλος δρόμος, ο... έστω και κατά λάθος τιμωρητικός δεν είναι μόνο επιστημονικά και κοινωνικά λάθος, για μας είναι και ιδιαίτερα απεχθής”.

Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση

Δίνει μια τεράστια προσωπική μάχη για απεξάρτηση και ελευθερία από ουσίες που συνθλίβουν την προσωπικότητα και την υγεία της. Είναι μερικά βήματα πριν την κορδέλα του τερματισμού... Κι όμως, η Ε.Γ. μέλος του 18 Άνω, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για παλιό, δυστυχώς επικυρωμένο, ένταλμα, από την περίοδο που ήταν στη χρήση.

Πρόκειται, για άλλο ένα περιστατικό γραφειοκρατικής ανοησίας -συνιστά αντικειμενικά αναλγησία-, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με υπαρκτές νομοθετικές πρωτοβουλίες, που ευνοούν και βοηθούν όσους και όσες αποφασίζουν να μπουν στο δρόμο της απεξάρτησης, ακόμα και αν αυτοί βρίσκονται στη φυλακή.

Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι η Ε.Γ. αυτή τη στιγμή είναι στο χώρο του ΚΕΘΕΑ της φυλακής, συνεπώς σε χώρο σχετικής προστασίας, ζητά την άμεση αποφυλάκισή της, την επιστροφή στο πρόγραμμα θεραπείας, που είναι ο μόνος δρόμος για την ουσιαστική επανένταξή της στην κοινωνία. Ο άλλος δρόμος, ο... έστω και κατά λάθος τιμωρητικός δεν είναι μόνο επιστημονικά και κοινωνικά λάθος, για μας είναι και ιδιαίτερα απεχθής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL