Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Πατούλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Πατούλης

Εθνοπατριωτικά χαρακτηριστικά με κορμό την Εκκλησία ήταν το στίγμα που έδωσε χθες ο Γ. Πατούλης ανακοινώνοντας και επίσημα ότι διεκδικεί τον Δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, παρότι είναι εν ενεργεία δήμαρχος Αμαρουσίου. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι την “κατ' όνομα πρωτεύουσα” θα την μετατρέψει σε “παγκόσμια πρωτεύουσα”.

“Είμαστε πρεσβευτές της Αρχαίας Ελλάδας και χριστιανοί ορθόδοξοι”, είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης. Κάνοντας ειδική αναφορά στην περιοχή του Ελαιώνα, την προσδιόρισε ως χώρο πολιτισμού και διερωτήθηκε “ποιος αντέδρασε δυναμικά για να μην γίνει από σημείο πολιτισμού, σημείο συνεύρεσης άλλων πολιτισμών”. Δίνοντας εξέχοντα ρόλο στην Εκκλησία σημείωσε: “Θα αξιοποιήσουμε τις εκκλησίες της κάθε γειτονίας σαν χώρο ανάπτυξης, εκπαίδευσης, πολιτιστικών δρώμενων, για να αποκτήσει η Εκκλησία πνοή σε κάθε γειτονιά”.

Χαρακτηρίζοντας τους διατελέσαντες δημάρχους Αθηναίων “λίγους”, ο Γ. Πατούλης δόμησε το προφίλ της καταλληλότητάς του ως αυτοδημιούργητου, που μεγάλωσε στα Πετράλωνα και που πλέον περνά πολλές ώρες της ημέρας στην “κατ' όνομα πρωτεύουσα”. Επικαλέστηκε την αυτοδιοικητική πείρα του χωρίς να κάνει αναφορά στον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά περιορίστηκε στο να αξιοποιήσει τη ρητορική της Ν.Δ. για να μιλήσει για την “ανομία” και το “άβατον των Εξαρχείων”. Στον αντίποδα αυτού, μίλησε για την Αθήνα ως “δήμο - κράτος” που θα κάνει την πόλη ξανά πρωτεύουσα.

Παρότι ήταν έντονη η παρουσία στελεχών της Ν.Δ., ο Γ. Πατούλης θέλησε να εμφανιστεί ως “ακομμάτιστος”, που θα δεχθεί στήριξη από “όλα τα κόμματα της Βουλής”, και αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε και στους οιονεί ψηφοφόρους του, λέγοντας πως αυτοί θα του δώσουν το χρίσμα. Μεταξύ των στελεχών της Ν.Δ., ήταν οι Νίκος Δένδιας, Βασίλης Οικονόμου, Νίκη Κεραμέως, Κώστας Κυρανάκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ και οι πρώην υπουργοί Αργύρης Ντινόπουλος, Θανάσης Γιαννόπουλος, Πέτρος Δούκας, Γιάννης Παλαιοκρασσάς. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Την Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος Συμεών Βολιώτης.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL