Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Το επόμενο βήμα του Δήμου Αθηναίων για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το επόμενο βήμα του Δήμου Αθηναίων για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων

Το επόμενο στάδιο για την κοινωνική ένταξη του προσφυγικού πληθυσμού που μένει στην πρωτεύουσα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων έχοντας επιτύχει τον συντονισμό των δράσεων 75 ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες για την υγεία, τη στέγαση, τη σίτιση, τη μόρφωση και τη συμβουλευτική σε αυτόν τον πληθυσμό, που θα παραμείνει στη χώρα μας.

“Αυτό που κάνουμε είναι μια μεγάλη προσφορά στην κοινωνία. Είναι ένα παράθυρο που ανοίγουμε στο μέλλον, γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η υπόθεση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στην πατρίδα μας θα συνεχιστεί”, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κατά την επίσκεψή του στο κέντρο συντονισμού για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. “Η απάντηση στα προβλήματα της πόλης και της κοινωνίας είναι να δημιουργούμε τέτοιες συνθήκες συνεργασίας. Έτσι απαντάμε στις κραυγές, στον πανικό των ανθρώπων, στα προβλήματα της πόλης”, πρόσθεσε. “Εάν δεν δώσουμε πειστήρια σοβαρότητας, μεθόδου, οργάνωσης και δουλειάς στους ανθρώπους, δεν θα τους πείσουμε”, συμπλήρωσε για να καταλήξει: “Αυτό ανταποκρίνεται στο όραμα που έχω για τον δήμο είτε στο θέμα της υποδοχής, της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών, είτε στο επίπεδο της ευταξίας στην πόλη”.

“Από την αρχή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, δεν θέλαμε αυτή την υπόθεση να την αφήσουμε στην τύχη της. Γι’ αυτό συστήσαμε το κέντρο συντονισμού των ΜΚΟ”, υπογράμμισε ο Λευτ. Παπαγιαννάκης, αντιδήμαρχος για θέματα μεταναστών και προσφύγων. “Τώρα πια ξέρουμε ότι σίγουρα είμαστε ένα βήμα μπροστά από το εθνικό σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών. Δεν περιμένουμε το εθνικό σχέδιο για να κάνουμε παρεμβάσεις για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων”, σημείωσε.

“Ήδη οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας έχουν δει τις ανάγκες που έχουν ανακύψει από τον πληθυσμό των προσφύγων, ιδίως στο σκέλος της στέγασης”, τόνισε η Μ. Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να προσθέσει: “Η συνεργασία με το κέντρο συντονισμού μάς βοηθά να προσαρμοστούμε έγκαιρα στις ανάγκες που θα προκύψουν από πληθυσμούς που θα έρθουν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας”.

“Στα σχολεία συνεργαζόμαστε με το κέντρο συντονισμού για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των παιδιών”, εξήγησε η Μ. Ηλιοπούλου, αντιδήμαρχος για το παιδί, σημειώνοντας πως “στο πρόγραμμα ‘Ανοικτά σχολεία’ έχουμε ομάδες που δουλεύουν πάνω στην ένταξη των προσφύγων και την εναρμονισμένη σχέση με τα Ελληνόπουλα”. “Γι’ αυτό τον λόγο παρέχονται χώροι για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας με υποστηρικτική διδασκαλία”, υπογράμμισε αναφέροντας ότι προωθείται πρόγραμμα ώστε μέσω μεταφραστών οι γονείς - πρόσφυγες να έρθουν σε επαφή με τους δασκάλους των παιδιών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL