Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
"Εντός ολίγων ημερών η αιτιολογική έκθεση για την φαρμακευτική κάνναβη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Εντός ολίγων ημερών η αιτιολογική έκθεση για την φαρμακευτική κάνναβη"

Ήδη υπάρχουν επαφές με επενδυτές που είναι έτοιμοι να μπουν στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης, που θα ανοίξει με νομοθετική ρύθμιση που προετοιμάζεται από τα συναρμόδια υπουργεία, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Ο συγκεκριμένος κλάδος «θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο» τα επόμενα χρόνια, όπως προέβλεψε.

«Σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας) ολοκληρώνεται η αιτιολογική έκθεση για την νομοθετική πρωτοβουλία ... που δίνει δυνατότητες για την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης, με πολύ αυστηρά πλαίσια ελέγχου σε όλη τη λειτουργία, με "κλειστά κυκλώματα" από την είσοδο του πολλαπλαστικού υλικού μέχρι την έξοδο του φαρμακευτικού προϊόντος», είπε ο κ. Αποστόλου.

Για τις σχετικές σχεδιαζόμενες επενδύσεις, επιβεβαίωσε ότι και ο ίδιος είχε επαφές με επενδυτές, «υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον», όπως είπε. Προσέθεσε μάλιστα ότι «και πανευρωπαϊκά έχει αρχίσει να υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον».

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας «είναι θέμα ημερών, θα μπούμε σε διαβούλευση για όσο χρειαστεί και όταν έρθει η νομοθετική ρύθμιση, θα καλέσουμε τους επενδυτές να κάνουν αυτά που πρέπει για να προχωρήσουν», σημείωσε ο υπουργός.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου «θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο» στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL