Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κ. Γαβρόγλου για κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία: Πραγματικά σημαντική μέρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου για κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία: Πραγματικά σημαντική μέρα

«Πραγματικά σημαντική μέρα» χαρακτήρισε την σημερινή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου επισημαίνοντας την συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων εκτός από την Χρυσή Αυγή στην κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία.

Ο Κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για ένα «βήμα που αγγίζει πάρα πολλά στοιχεία της καθημερινότητας των συμπολιτών μας» κι όχι απλά για μία τεχνική ρύθμιση. Ο Κ. Γαβρόγλου παρατήρησε ότι για χρόνια ακολουθήθηκε μια πολιτική που ήθελε να δημιουργήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Θράκη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θετικές παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε πλήρη κατάργηση της Σαρία, ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η προαιρετική εφαρμογή της Σαρία «αντανακλά μια πραγματικότητα κοινωνική» σχολιάζοντας ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αν δεν διακρίνεται από μια δογματική προσήλωση στον σεβασμό των ταυτοτικών στοιχείων. Μάλιστα, ο Κ. Γαβρόγλου έκανε αναφορά στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κατά το 70% οι μουσουλμάνοι πολίτες εξακολουθούν να συνάπτουν θρησκευτικό γάμο, αλλά και στις ενστάσεις των ιεροδιδασκάλων.

Ο Κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε αλλαγές στην οργάνωση της Μουφτείας, αλλαγές που θα γίνουν με Προεδρικό Διάταγμα μετά από σχετική πρόταση της επιστημονικής επιτροπής. Παράλληλα, ο Κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς που συσχετίζουν τις αλλαγές στα ζητήματα των μουσουλμάνων πολιτών της χώρας με την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρ.-Τ. Ερντογάν. Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χώρα και «προχωράμε με τις δικές μας αξίες και πολιτική» προειδοποιώντας ότι «οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL