Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Γαβρόγλου για κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία: Πραγματικά σημαντική μέρα

Eurokinissi

Συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων εκτός από την Χρυσή Αυγή στην κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία

«Πραγματικά σημαντική μέρα» χαρακτήρισε την σημερινή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου επισημαίνοντας την συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων εκτός από την Χρυσή Αυγή στην κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία.

Ο Κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για ένα «βήμα που αγγίζει πάρα πολλά στοιχεία της καθημερινότητας των συμπολιτών μας» κι όχι απλά για μία τεχνική ρύθμιση. Ο Κ. Γαβρόγλου παρατήρησε ότι για χρόνια ακολουθήθηκε μια πολιτική που ήθελε να δημιουργήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Θράκη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θετικές παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε πλήρη κατάργηση της Σαρία, ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η προαιρετική εφαρμογή της Σαρία «αντανακλά μια πραγματικότητα κοινωνική» σχολιάζοντας ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αν δεν διακρίνεται από μια δογματική προσήλωση στον σεβασμό των ταυτοτικών στοιχείων. Μάλιστα, ο Κ. Γαβρόγλου έκανε αναφορά στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κατά το 70% οι μουσουλμάνοι πολίτες εξακολουθούν να συνάπτουν θρησκευτικό γάμο, αλλά και στις ενστάσεις των ιεροδιδασκάλων.

Ο Κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε αλλαγές στην οργάνωση της Μουφτείας, αλλαγές που θα γίνουν με Προεδρικό Διάταγμα μετά από σχετική πρόταση της επιστημονικής επιτροπής. Παράλληλα, ο Κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς που συσχετίζουν τις αλλαγές στα ζητήματα των μουσουλμάνων πολιτών της χώρας με την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρ.-Τ. Ερντογάν. Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χώρα και «προχωράμε με τις δικές μας αξίες και πολιτική» προειδοποιώντας ότι «οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού».

Δείτε όλα τα σχόλια