Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Γαβρόγλου για κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία: Πραγματικά σημαντική μέρα

Eurokinissi

Συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων εκτός από την Χρυσή Αυγή στην κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία

«Πραγματικά σημαντική μέρα» χαρακτήρισε την σημερινή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου επισημαίνοντας την συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων εκτός από την Χρυσή Αυγή στην κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της Σαρία.

Ο Κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για ένα «βήμα που αγγίζει πάρα πολλά στοιχεία της καθημερινότητας των συμπολιτών μας» κι όχι απλά για μία τεχνική ρύθμιση. Ο Κ. Γαβρόγλου παρατήρησε ότι για χρόνια ακολουθήθηκε μια πολιτική που ήθελε να δημιουργήσει πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Θράκη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θετικές παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε πλήρη κατάργηση της Σαρία, ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η προαιρετική εφαρμογή της Σαρία «αντανακλά μια πραγματικότητα κοινωνική» σχολιάζοντας ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αν δεν διακρίνεται από μια δογματική προσήλωση στον σεβασμό των ταυτοτικών στοιχείων. Μάλιστα, ο Κ. Γαβρόγλου έκανε αναφορά στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κατά το 70% οι μουσουλμάνοι πολίτες εξακολουθούν να συνάπτουν θρησκευτικό γάμο, αλλά και στις ενστάσεις των ιεροδιδασκάλων.

Ο Κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε αλλαγές στην οργάνωση της Μουφτείας, αλλαγές που θα γίνουν με Προεδρικό Διάταγμα μετά από σχετική πρόταση της επιστημονικής επιτροπής. Παράλληλα, ο Κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς που συσχετίζουν τις αλλαγές στα ζητήματα των μουσουλμάνων πολιτών της χώρας με την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρ.-Τ. Ερντογάν. Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χώρα και «προχωράμε με τις δικές μας αξίες και πολιτική» προειδοποιώντας ότι «οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο