Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Ο Κ. Γκιουλέκας απαξιώνει τον αποϊδιωτικοποιημένο ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κ. Γκιουλέκας απαξιώνει τον αποϊδιωτικοποιημένο ΟΑΣΘ

Μαύρη «τρύπα» στα ταμεία του ΟΑΣΘ «ανακάλυψε» ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας και επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση που προχώρησε στην αποϊδιωτικοποίηση του οργανισμού, αλλά και στη νέα διοίκηση, που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού, κατάφερε να εξοικονομήσει 7,5 εκατ. ευρώ το τελευταίο τετράμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2016.

Ο Κ. Γκιουλέκας έσπευσε χθες να καταγγείλει ότι «μπήκαν στα ταμεία του ΟΑΣΘ 800.000 ευρώ λιγότερα από εισπράξεις εισιτηρίων τον Οκτώβριο φέτος σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, τη στιγμή μάλιστα που καταγράφεται αύξηση του αριθμού των επιβατών στα λεωφορεία». Υποστηρίζει, επίσης, πως "αναμένεται μεγαλύτερη μείωση εσόδων για τον Νοέμβριο» και, ως νοσταλγός του προηγούμενου αδιαφανούς ιδιωτικού και κρατικοδίαιτου καθεστώτος, διαπιστώνει (σ.σ.: αν και εξ όσων γνωρίζουμε δεν είναι χρήστης των αστικών συγκοινωνιών) ότι «εξίσου τραγική είναι και η κατάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες» του ΟΑΣΘ.

Εξοικονόμηση 7,5 εκατ. ευρώ

«O κ. Γκιουλέκας πρέπει κατ' αρχάς να γνωρίζει από οικονομία, και στην οικονομία μετράει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα λέει ότι στο τελευταίο τετράμηνο έχουν εξοικονομηθεί περίπου 7,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι» σχολίασε στην «Αυγή» ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, όταν του θέσαμε υπ' όψιν τη δήλωση του «γαλάζιου» βουλευτή. Τόνισε ότι από αυτά τα 7,5 εκατ. ευρώ «είχαμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε την κοινωνική μας πολιτική, η οποία αναφέρεται στο περίπου 20% του επιβατικού κοινού, που είναι οι άνεργοι», για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι «εμείς επιμένουμε λοιπόν να χρηματοδοτούμε το δικαίωμα των ανέργων να μετακινούνται δωρεάν στην πόλη κάνοντας οικονομίες από τις σπατάλες που υπήρχαν στο προηγούμενο καθεστώς. Μήπως μας προτείνει ο κ. Γκιουλέκας να επαναφέρουμε το κόμιστρο για τους ανέργους; Ή μήπως μας προτείνει να συνεχίσουμε τη μέθοδο του κυνηγού κεφαλών, όπως έκανε η προηγούμενη διοίκηση;».

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι συγκοινωνίες είναι δικαίωμα και η σημερινή διοίκηση και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένες να το διασφαλίζουν για όλους του πολίτες της πόλης. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι διατεθειμένη να δώσει αναλυτική εξήγηση σε όποιον θελήσει να έρθει στα γραφεία του Οργανισμού για πλήρη ενημέρωση» κατέληξε ο Στ. Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL