Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Πλανητάριο υποδέχεται πρόωρα το χειμερινό ηλιοστάσιο με δεινόσαυρους

Την Τρίτη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την ψηφιακή παράσταση «Ο θάνατος των δεινοσαύρων» πραγματοποιώντας ένα συναρπαστικό ταξίδι εκατομμύρια χρόνια πίσω στον χρόνο. Το χειμερινό ηλιοστάσιο φέτος στο βόρειο ημισφαίριο είναι την Πέμπτη 21/12

Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο δυο ημέρες πριν γιορτάζει το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, πλημμυρίζοντας τον τεράστιο θόλο του με δεινόσαυρους.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την ψηφιακή παράσταση «Ο θάνατος των δεινοσαύρων» και να πραγματοποιήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι εκατομμύρια χρόνια πίσω στον χρόνο, στην εποχή της κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.

Την παράσταση, που προτείνεται για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και για ενήλικες, θα προλογίσει ο Νίκος Ζούρος, καθηγητής του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δυο παραστάσεις (στις 18:00 και στις 19:30), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 17:30 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο φέτος στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, θα συμβεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18:28 ώρα Ελλάδας, οπότε θα ξεκινήσει και αστρονομικά ο χειμώνας στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θλιβερή ουρά της Ακροδεξιάς

Χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται ο Κ. Μητσοτάκης είναι η χθεσινή του αναφορά στο σύνθημα “Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”. Το σύνθημα αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις μαθητικές...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο