Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια της επίσκεψης Ερντογάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια της επίσκεψης Ερντογάν

Από την μεσημεριανή πορεία των Κούρδων

Διαδήλωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς,συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και πολιτικές επιτροπές Κούρδων και Τούρκων, ενάντια στην επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με σύνθημα «Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες», οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ζητούν απελευθέρωση των 9 Κούρδων και Τούρκων συλληφθέντων.

Παρά τη σχετική απαγόρευση από την ΕΛΑΣ, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της Αθήνας.

«Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία  μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν στο κέντρο της Αθήνας. Με συνθήματα «Λευτεριά στον Οτσαλάν» και «Ερντογάν δικτάτορα», διαμαρτυρήθηκαν για τις πράξεις του Τούρκου Προέδρου εναντίον του κουρδικού λαού.

Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, και κατέληξαν στα Προπύλαια, όπου έκαψαν μία αφίσα που απεικόνιζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL